fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Porr luat in…” colimator”

In urma afirmatiilor facute de actualul presedinte al FDGR, Paul Jurgen Porr, la sedinta CJ Sibiu din luna februarie, Spitalul Judetean Sibiu, a transmis un raport prin care infirma spusele medicului de la aceea vreme.

In sedinta Consiliului Judetean din luna februarie a acestui an, şeful Clini­cii Medicală, din cadrul Spitalului Judetean Sibiu, spunea că cel mai mare spital al judeţului a pri­mit o finanţare mai mică cu 40 la sută pentru medica­mente şi că la un control su­mar al spitalului, acesta ar putea fi închis, deoarece se ope­rează cu instrumentar vechi de 30 de ani, „iar câmpurile sterile sunt de fapt cârpe sterile”.In urma declaratiilor facute de dr. Porr tensiunile au crescut iar dialogul dintre medic si Presedintle Consiliului Judetean, Ioan Cindrea a fost unul extrem de dur, Cindrea cerandu-i medicului Porr sa isi dea demisia din functia pe care o detine in cadrul Consiliului Judetean. Managerul Spitalului Judetean Liviu Cotarla nu a dorit sa faca nici un fel de declaratii la acel moment.

In urma cu cateva zile a aparut un raport in care declaratiile facute la aceea vreme sunt infirmate.

„Nu se confirmă afir­maţia conform căreia finan­ţarea din par­tea Casei Judeţene de Asigu­rări a fost redusă pentru medi­camente cu 40 la sută în luna fe­bruarie. Instrumen­tarul chi­rur­gical utilizat în Blocul Operator este în ter­menul legal de folosinţă. Pe­rioada de casare pentru fie­care tip de instru­mentar este de circa 8 ani. Nu există in­strumentar vechi de 30 de ani. Ultima achiziţie impor­tantă de seturi complete de lenjerie de pat a fost realizată  în anul 2004. În ultimii 2 ani au fost reali­zate achiziţii reduse cantitativ. Cu toate acestea, nu se poa­te spune că nu aco­perim necesarul de lenjerie la nivel minim pentru toate secţiile spitalului. Câmpurile sterile din dotarea Blocului Operator corespund utilizării în condiţii optime, chiar dacă o parte dintre ele sunt uşor uzate. Cazurile în care pa­cienţii îşi cumpără personal medica­mentele sunt cu totul izolate. Spitalul rambursează ulterior contravaloarea medi­camen­telor, în toate cazurile”, se arată în acel raport.

PAREREA LUI PORR

Dupa sedinta Consiliului Judetean din luna aceasta, Porr  si-a exprimat uimirea fata de cele scrise in raport. „Fiecare cu părerea lui. Am discutat azi din nou cu direc­torul medical şi mi-a confir­mat din nou că e aşa cum am zis. Dacă directorul medical şi managerul trăiesc în lumi paralele, asta nu e bine pentru spital. Să vorbească cu domnul doctor Sabău. De patru luni încoace, în şedinţa de Consiliu de Administraţie, îmi trimite reprezentant să îmi spună că nu au cu ce opera. Asta am spus: domnul manager să motiveze că instrumentarul chirurgical este în termen de uzură cum a spus dânsul. Nu am ce să adaug şi nici nu am ce retra­ge din cele spuse”, a declarat prof.univ.dr. Paul Jürgen Porr, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si