fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Pompierii sibieni în mijlocul exercițiilor militare

În ultimele săptămâni, pompierii sibieni au avut o serie de exerciții cu forțe și mijloace în teren, în scopul exersării deprinderilor privind modul de intervenție și de realizare a dispozitivului de intervenție, precum și a cunoașterii obiectivelor importante cu un risc ridicat de pericol. Aceste exerciții vor continua și în săptămânile ce vor urma.

Astfel, în perioada 15-19 aprilie, pompierii sibieni au organizat și derulat trei aplicații cu forțe și mijloace în teren, în cadrul unor unități de cazare foarte importante din municipiul Sibiu, din punct de vedere al suprafeței, poziționării geografice și capacității de cazare.

Situația tactică a constat în intervenția pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în una dintre camere, cu pericol de propagare la întregul etaj. Intervenția salvatorilor a fost dificilă, deoarece în încăperea respectivă o persoană a fost surprinsă de incendiu.

Echipajele de pompieri au intervenit prompt, localizând incendiul și evacuând victima care avea nevoie de îngrijiri medicale, iar apoi au verificat toate nivelele unității de cazare, în scopul eliminării riscului de a mai exista posibile victime.

În cadrul exercițiilor s-au mobilizat peste 100 de salvatori, cu 11 autospeciale de lucru cu apă și spumă , 1autospecială de salvare de la înălțime, 1 autospecială transport victime multiple, precum și 3 autospeciale de acordare a primului ajutor.

Totodată, această activitate în teren a urmărit cunoașterea și respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor ale angajaților unităților de cazare, măsură îndeplinită până la sosirea forțelor și mijloacelor profesioniste. De asemenea s-au avut în vedere identificarea eventualelor disfuncționalități care pot apărea într-o situația de urgență reală atât organizatorice cât și tehnice.

Asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor și siguranța cetățeanului constituie două obiective prioritare ale pompierilor profesioniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu.

Etichete: