fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Pompierii militari sibieni au avut 179 de solicitări (112) în acest weekend

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în weekend-ul ce a trecut, unui număr de 179 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

În această perioadă peste 140 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD, iar pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui număr de 9 incendii, dintre care 4 incendii de vegetație (în localitățile Coveș, Vărd, Mediaș și Șura Mare).

Vineri, în jurul orei 22:30, un apel pe numărul unic de urgență 112, semnala faptul că dintr-un apartament situat într-un imobil la etajul 4, pe strada Regele Ferdinand în localitatea Șelimbăr, erau degajări mari de fum. Pompierii s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD. Sosiți la locul intervenției, pompierii au constatat că pe aparatul de gătit ardeau resturi alimentare și întregul apartament era inundat cu fum. Incendiul a fost lichidat în scurt timp. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Tot vineri, în jurul orei 23:30, pompierii sibieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu în municipiul Sibiu pe strada Regele Ferdinand. La fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la o rulotă. Echipajul SMURD a acordat asistență medicală unui bărbat de aproximativ 58 de ani, care a suferit un atac de panică, acesta refuzând transportul la spital. În urma incendiului izbucnit de la un scurtcircuit electric produs în rulotă, aceasta a fost afectată în totalitate. De asemenea a fost afectat și capacul unui tablou electric și niște geamuri de la locuința din vecinătate.

Duminică, în jurul orei 15:30, pompierii militari ai Stației Agnita au intervenit cu trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, în localitatea Apoș, pentru localizare și lichidarea unui incendiu. Ajunse la fața locului, echipajele operative au constatat că incendiul se manifesta la o bucătărie de vară și două anexe gospodărești. Împreună cu membri SVSU Bârghiș, pompierii au lichidat incendiul în scurt timp, însă din cauza unui cablu defect, la care s-a produs un scurtcircuit electric, o suprafață de 70 de mp a fost afectată; aceasta incluzând o bucătărie și o anexă, fără a fi înregistrate victime.

Duminică, în jurul orei 18:50, un apel pe numărul unic de urgență 112, solicita intervenția pompierilor pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Galeș. Pompierii Punctului de Lucru Săliște, s-au mobilizat la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Anexa ardea generalizat, incendiul fiind propagat și la casa de locuit dar și la anexa vecină. Intervenția promptă a pompierilor a dus la salvarea casei, aceasta fiind ușor afectată de incendiu, în exterior. Din păcate, din cauza unui scurtcircuit electric, cele două anexe au ars în totalitate, fiind vorba de o suprafață de 40 mp, respectiv 20 mp, precum și bunurile depozitate în interiorul acestora. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Pe această cale, ISU Sibiu atrage atenția asupra faptului că este interzisă utilizarea aparatelor electrice și a prizelor cu defecțiuni sau cu improvizații, precum și suprasolicitarea rețelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori.

De asemenea, puteți solicita la primărie efectuarea unui control de prevenire a incendiilor de către componenta preventivă a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă. Controlul preventiv este gratuit!

Etichete:

Recomandam sa citesti si