fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Pompierii ISU Sibiu au realizat133 de misiuni la sfârșit de săptămână

Pompierii ISU Sibiu au realizat133 de misiuni la sfârșit de săptămână

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în acest sfârșit de săptămână, unui număr de peste 130 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, după cum urmează:

– 109 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
– 2 deblocări ale unor uși de apartament în municipiul Mediaș (12.02.2021, ora 19:00) și municipiul Sibiu, Str. 9 Colinei (13.02.2021, ora 23:15). În ambele cazuri au fost găsite persoane conștiente, cu probleme medicale, cărora echipajele SMURD le-au acordat îngrijiri de specialitate.
– 7 incendii, dintre care 2 incendii s-au manifestat la vegetația uscată în localitatea Sibiel și Veștem unde au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată și resturi vegetale.

De asemenea, 1 incendiu s-a produs la un autoturism din localitatea Orlat iar alte 3 incendii s-au produs la gospodăriile cetățenești din municipiul Mediaș, localitatea Rășinari, Poiana Sibiului.

Totodată, în această dimineață în jurul orei 7:00, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 echipaj SMURD în localitatea Tălmaciu, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un vagon (container) de cca 20 mp utilizat ca vestiar pentru muncitori, aparținând unui operator economic prelucrarea lemnului din Tălmaciu.

Intervenția rapidă a echipajelor de pompieri militari, sprijiniți de membrii SVSU Tălmaciu a înlăturat pericolul de propagare a incendiului la depozitul de bușteni aflat în imediata apropiere. A ars în totalitate containerul respectiv. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de jarul căzut din soba cu care se încălzea spațiul. Nu au fost semnalate victime.

17 patrulări ale echipajelor SMURD.Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate în acest sfârșit de săptămână, în cursul nopților echipajele SMURD din cadrul subunităților ISU Sibiu au efectuat patrulări în sprijinul cetățenilor fără adăpost. Din fericire, nu au fost identificate persoane fără adăpost.

Rugăm cetățenii care observă persoane fără adăpost pe timpul nopților geroase, să sune la numărul unic de urgențe #112 și să ne anunțe locul unde se află acestea, iar echipajele de salvatori le vor prelua pentru a le transporta la locurile special destinate.

Pompierii ISU Sibiu au realizat133 de misiuni la sfârșit de săptămână

Pompierii ISU Sibiu au realizat133 de misiuni la sfârșit de săptămână

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si