fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Polițiștii sibieni au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier în weekendul trecut

În perioada 16 – 18 octombrie a.c., polițiștii sibieni au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 28 de permise de conducere, au retras 15 certificate de înmatriculare și au aplicat 631 de sancțiuni contravenționale în valoare de 109.000 de lei.

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., în jurul orei 11:40, prin apel 112, un sibian, în vârstă de 53 de ani, a solicitat la domiciliu prezența unui echipaj de poliție rutieră, afirmând că a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Sibiu s-au deplasat la locuința bărbatului, însă acesta nu se afla acasă. În schimb, prin Dispeceratul I.P.J. Sibiu, echipajul a fost direcționat spre sediul Biroului Rutier, în fața căruia se afla sibianul în cauză, acesta ajungând aici cu propriul autoturism, pe care l-a condus de pe strada Brazilor până pe Bulevardul G-ral Vasile Milea.

Bărbatul emana un miros puternic de alcool, testarea sa alcoolscopică rezultând într-o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, sibianul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La aceeași dată, în jurul orei 15:30, în Cisnădie, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Piața Nouă de către un localnic în vârstă de 41 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Mai mult decât atât, testarea șoferului cu aparatul etilotest a rezultat într-o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 11:00, pe DN 1, în afara localității Scoreiu, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au depistat un gălățean în vârstă de 46 de ani în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat sau neînregistrat. Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 334 aliniatul 1 din Codul Penal.

În aceeași zi, tot pe DN 1, de această dată în Apoldu de Sus, în jurul orei 18,00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au depistat un localnic în vârstă de 18 ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. Tânărul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Etichete:

Recomandam sa citesti si