fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Polițiștii sibieni: Atenție la metoda Accidentul

Sibian, cercetat sub control judiciar pentru înșelăciune prin metoda „accidentul”

Polițiștii sibieni atrag din nou atenția asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.

Vă rugăm insistent să nu dați curs acestor apeluri!

 

 

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

 

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

 

Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

 

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

 

Folosind această metodă, o femeie din Cisnădie a fost prejudiciată de aproximativ 20.000 de lei. La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 11:30, polițiștii din Cisnădie au fost sesizați de către o localnică (o femeie în vârstă de 80 de ani), cu privire la faptul că cu o zi înainte ar fi fost victima unei înșelăciuni prin metoda „accidentul”.

 

Victima a relatat că la data de 4 februarie, în jurul orei 21:50, a fost apelată pe telefonul fix de o femeie care a pretins că este fiica sa și că a fost implicată într-un accident rutier, suferind vătămări corporale. Ulterior, la telefon s-a prezentat un bărbat care a pretins că este medic, și care a solicitat 28.000 de lei pentru a acoperi costurile necesare unei intervenții chirurgicale urgente.

 

La scurt timp, la locuinței femeii s-a prezentat o persoană de sex masculin, căreia aceasta i-a înmânat 10.000 de lei și 2.000 de euro.

 

În cauză, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

Etichete:

Recomandam sa citesti si