fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Polițiștii rutieri au reținut 25 de permise de conducere

Polițiștii rutieri au reținut 25 de permise de conducere

Au pus în pericol circulația pe drumurile publice / În perioada 15 – 17 ianuarie, polițiștii rutieri au constatat 12 infracțiuni la regimul rutier și au reținut în vederea suspendării 25 de permise de conducere.

Totodată, au fost aplicate 414 sancțiuni contravenționale în valoare de aprox. 90.000 de lei, din care cele mai multe, respectiv 74 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză (în 5 situații s-a dispus și măsura complementară de suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile). Alte 33 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neutilizarea centurii de siguranță, iar 7 sancțiuni pentru depășirea interzisă cu aplicarea măsurii complementare a suspendării permisului de conducere pentru 30 de zile.

Exemple relevante:

În dimineața zilei de 15 ianuarie, în jurul orie 09:30, în municipiul Mediaș, un localnic de 18 ani, a fost depistat la volanul unui autoturism deși nu deținea dreptul de a conduce.

La data de 15 ianuarie, în jurul orei 1810, în localitatea Mălâncrav, polițiștii au identificat în trafic un localnic în vârstă de 20 de ani, care conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere.

La data de 16 ianuarie, în jurul orei 1200, pe DJ 143 A, în Laslea, un bărbat de 30 de ani din Mureș a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism având o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În fiecare caz au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

 

Circulăm în condiții de iarnă!

Manifestați prudență și responsabilitate în trafic!

Polițiștii sibieni le recomandă conducătorilor auto și nu numai, să adopte prudență maximă în timpul deplasării pe drumurile publice.

De asemenea, stimați șoferi, vă recomandăm:

Informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat, pentru a evita riscul de înzăpezire.

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare, vizibilitate scăzută. Măriți distanța între mașini astfel încât să puteți opri la timp în cazul unui incident neprevăzut. De asemenea, nu frânați brusc!

Nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite și asigurați-vă foarte bine  înainte de a trece de pe o bandă pe alta.

Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați. Atenție, proiectoarele de ceață se folosesc exclusiv pe timp de ceață!

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare  trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale! Montați triunghiurile chiar și atunci când mașina este în afara părții carosabile!

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

!!! Nu uitați că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

În ceea ce privește pietonii, le reamintim că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapovița și ninsoarea accentuează considerabil oboseala  conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si