fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Polițiștii din România, verificați de superiori dacă se poartă frumos cu soțiile și vecinii

IPJ Sibiu

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul, că în pragul Paștelui, la MAI a avut loc o videoconferință în care secretarul de stat pe probleme de ordine publică le-a transmis subalternilor că trebuie să aibă relații bune cu vecinii și să nu-i deranjeze pe ceilalți locatari.

Mai mult decât atât, sursele citate au precizat că superiorii vor merge la adresele subalternilor pentru a verifica, personal, comportamentul acestora.

Totodată, polițiștilor li s-a atras atenția și cu privire la modul în care se comportă cu propria familie și li s-a atras atenția asupra faptului că astfel de incidente „nu vor fi tolerate”.

Cu doi ani în urmă, în timpul stării de urgență generate de pandemia de COVID-19, polițiștii au fost implicați într-o serie de scandaluri generate de abuzurile exercitate împotriva celor care ieșeau din case fără măști sau fără declarații pe propria răspundere.

Multe dintre acestea au fost filmate cu telefoanele mobile și au ajuns în spațiul pubilc, fapt care a afectat imaginea polițiștilor.

Mai mult, evenimentele au culminat cu gestul unor polițiști bucureșteni ai Secției 16, care au răpit doi bărbați care nu purtau măști de protecție și i-au dus în zone pustii, unde i-au umilit și torturat.

Urmare a valului de violențe ajunse în spațiul public, secretarul de stat Bogdan Despescu le-a transmis polițiștilor, în cadrul unei ședințe cu șefii de structuri, să evite, pe cât posibil, conflictele cu cetățenii.

Etichete: