fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Poliţiştii de la Rutieră, în dialog cu liceenii din Sibiu

Serviciul rutier al Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Sibiu şi Biroul pentru Siguranţă Şcolară Sibiu au desfăşurat vineri, 8 aprilie, o nouă acţiune de conştientizare şi informare a elevilor de la mai multe licee din oraş cu privire la respectarea regulilor de circulaţie, evitaarea accidentele, pentru a-şi proteja vieţile, integritatea fizică şi a evita pierderile materiale.

Activitatea a avut loc în Piaţa Habermann din Sibiu, unde reprezentaţii Serviciului Rutier le-au vorbit tinerilor despre importanța modului în care te asiguri înainte de a traversa, a modului în care semnalizezi când circuli cu bicicleta sau cu trotineta, importanța portului elementelor de protecție, dar mai ales importanța conștientizării responsabilității pe care fiecare o are pentru propria siguranță, transmit reprezentanţii Serviciului rutier.

Tinerii liceeni au avut posibilitatea să testeze simulatorul de impact pentru a simţi pe propria piele cât de important este să porţi centura de siguranţă. De asemenea, liceenii au folosit şi un poligon amenajat în Piaţa Habermann pentru pietoni, biciclişti sau trotinetişti.

 

„Mi s-a părut interesant, am descoperit tot felul de lucruri noi despre cum se circulă corect, multe lucruri le ştiam deja, dar poliţiştii au fost foarte de treabă şi ne-au explicat pas cu pas şi au acoperit toate regulile importante de circulaţie şi mă simt mult mai pregătit pentru un scenariu real”, ne-a spus Tudor Băiaşu, elev în clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”.

 

 

Etichete: