fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sarbatorile zilei

Poliția Română împlinește 198 de ani de existență- La Mulți Ani!

25 martie este o zi specială pentru fiecare poliţist din România, însă este pentru prima dată de la Al Doilea Război Mondial când Poliția Română nu își aniversează existența prin manifestări la care invitați să fie cetățenii. În acest an, la împlinirea celor 198 de ani de existență  această sărbătoare a fost umbrită din cauza pandemiei de COVID-19. În anii anteriori, cu acest prilej Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu pregătea o serie de acţiuni: ceremonial militar de depunere de jerbe şi coroane în memoria eroilor poliţişti, expoziţie a tehnicii din dotarea deschisă publicului și festivități de premiere dedicate celor mai buni poliţişti ai anului trecut.

Pentru prima dată de la Al Doilea Război Mondial, Poliția Română este chemată să țină țara sub control, să o apere de data aceasta împotriva unui inamic invizibil, care însă riscă să nimicească tot mai mulți oameni. Sunt chemați în stradă să asigure distanțarea socială, singura posibilitate la ora actuală de stopare a răspândirii pandemiei de coronavirus.

1848 – Revoluția
1859 – Unirea Principatelor Române
1877 – 1878 – Războiul de independență
1914 – 1918 – Primul Război Mondial
1939 – 1945 – Al doilea Război Mondial
1977 – Cutremur
1989 – Revoluția
2020 – Pandemia de Coronavirus„Poporul român a trecut prin multe – mai bune, mai rele – și, de fiecare dată, a găsit puterea să meargă înainte. Din 1822, cu onoare, #PolițiaRomână apără oamenii din această țară. Rămânem alături de voi indiferent de împrejurări și, la 198 de ani de atestare documentară a Poliției Române, suntem convinși că #TotulVaFiBine.” , transmit reprezentanții Poliției Române pe pagina lor de Facebook.

Echipa star sibian vă mulțumește pentru activitatea dumneavoastră, pentru că sunteți un reper de profesionalism în societatea românească.

Foto: Poliția Română

Etichete:

Recomandam sa citesti si