fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Naţional

Poliția de Frontieră Română și-a prezentat astăzi bilanțul activității pe anul 2021

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, fost prezent la acest eveniment al unei structuri de bază în arhitectura națională și europeană de securitate, ordine și siguranță publică.
În contextul internațional actual este important ca fiecare polițist de frontieră să își ia în serios atribuțiile ce îi revin pentru supravegherea și controlul frontierei României și a UE, mai ales în aceste vremuri pe care le traversăm.
Pentru Poliția de Frontieră, anul 2021 a adus noi provocări și un volum mai mare de muncă. Prevenirea, identificarea și combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere au fost două linii de acțiune prioritare în activitatea Poliției de Frontieră.
În mesajul meu, am pus accent pe profesionalizarea si responsabilizarea angajaților, dar și pe conștientizarea rolului acestei structuri care este primul scut în fața criminalității transfrontaliere și a traficului ilegal.
Este esențial să existe mobilizare, vigilență și implicare pentru a crește securitatea cetățenilor și a îmbunătăți securitatea europeană.
Totodată, am evidențiat faptul că performanța în zona operativă presupune multă muncă, profesionalism, resursă umană suficientă, tehnică și echipamente moderne.
Poliția de Frontieră este una dintre structurile MAI cu rezultate foarte bune pe zona de accesare a fondurilor europene, cu ajutorul cărora au fost implementate proiecte cu impact care conduc la creșterea eficienței și performanței instituționale. Ministerului Afacerilor Interne, prin activitatea structurilor sale, este ferm angajat în îndeplinirea obiectivelor asumate, astfel încât România să rămână un pilon de stabilitate la nivel regional, iar acest lucru să fie resimțit de fiecare cetățean.
Etichete:

Recomandam sa citesti si