fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Polisano are un nou preşedinte

Avocatul Remus Borza, a fost numit preşedinte al grupului Polisano, un grup de firme cu afaceri de peste 350 mil. euro şi peste 2.000 de angajaţi în principal în industria de medicamente.

Numirea lui Remus Borza, avocatul care controlează firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, are loc la două luni de la moartea fondatorului, medicul Ilie Vonica, informează Ziarul Financiar. “Sunt ardelean iar grupul Polisano a fost dezvoltat de un ardelean. De mai bine de zece ani sunt prieten cu Ilie Vonica. Cineva trebuie să susţină şi antreprenoriatul local”, a spus Remus Borza. llie Vonica a fost unul dintre cei mai puternici antreprenori locali din industria locală de medicamente, care şi-a început businessul în urmă cu aproape 20 de ani în servicii private la Sibiu, dar pe care l-a extins atât în distribuţia de medicamente, iar recent şi în producţie.
Grupul Polisano a ajuns la afaceri de peste 350 mil. euro şi are aproximativ 2.000 de angajaţi. Afacerea Polisano include o firmă de distribuţie (Polisano SRL – cea mai mare mare din grup), o reţea de farmacii (Reţeta), o fabrică (Polipharma Industries), o reţea de clinici generaliste (Clinica Polisano), centre de fertilizare in vitro şi un spital privat (la Sibiu). Cea mai mare firmă din grupul lui Vonica este distribuitorul de medicamente, care anul trecut a avut afaceri de 330 mil. euro. Remus Borza spune că în cazul firmelor din grupul Polisano nu se pune problema de insolvenţă, fiind businessuri solide.

Etichete: