fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional

POIM: Peste 84 milioane euro, fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov, în valoare de 84,26 milioane euro, a fost aprobat de Comisia Europeană.

 

Sfarsitul primului paragraf

Finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), proiectul va asigura fondurile pentru realizarea de investiții de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în 24 unități administrativ-teritoriale: 18 în județul Sibiu și 6 în județul Brașov.

 

„Le mulțumesc colegilor din echipa Autorității de Management POIM, precum și beneficiarului. Efortul nostru conjugat ne-a făcut să ajungem în acest moment al aprobării proiectului de către Comisia Europeană. Acum a fost aprobată prima etapă a proiectului. Valoarea totală a investițiilor se ridică la aproximativ 220 milioane euro, diferența urmând să fie asigurată prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă 2021-2027”, a declarat Cristian Roman, secretar de stat în cadrul MIPE.

 

Proiectul aprobat de Comisia Europeană va duce la creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane și va asigura alimentarea cu apă potabilă a populației prin:

– reabilitarea sursei de apă;

– reabilitarea și extinderea magistralelor de transport, inclusiv a rezervoarelor de stocare a apei potabile pentru stațiile de clor și stațiile de pompare;

– reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție a apei potabile;

– reabilitarea și extinderea sistemelor de colectare a apelor uzate;

– stație de epurare nouă/reabilitată;

– sisteme de supraveghere și control SCADA;

– tratarea și recuperarea nămolului deshidratat.

 

Vor beneficia de investițiile în alimentarea cu apă 214.293 locuitori, iar de cele aferente infrastructurii de apă uzată – 55.993 locuitori echivalenți.

 

În județul Sibiu vor beneficia de investițiile asigurate prin POIM următoarele UAT-uri: Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie, Sadu, Rășinari, Roșia, Sura Mică, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Șura Mare, Slimnic, Săliște, Tilișca, Avrig, Racovița, Consiliul Județean Sibiu.

 

În județul Brașov vor beneficia: Făgăraș, Lisa, Voila, Recea, Mandra, Beclean, Consiliul Județean Brașov.

 

Proiectul este implementat de SC Apă Canal Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si