fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu a semnat contractul de finanțare a proiectului de reabilitare și modernizare a Punctului de Control Acces aparținând I.J.J. Sibiu, finanțat de Uniunea Europeană prin Mecanismul de Redresare și Reziliență – PNRR

Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu a semnat, în calitate de partener, contractul de finanțare a proiectului „Reabilitarea și modernizarea pavilionului 45-70-03 aparținând I.J.J. Sibiu” cod C5-B2.2.b51, depus în cadrul apelului PNRR/2022/C5/2/B.2.2./1 – Apel competitiv de proiecte, dedicat instituțiilor publice, pentru a crește eficiența energetică și reziliența clădirilor publice prin renovare energetică aprofundată a clădirilor publice.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C5: Valul Renovării, Axa 2- Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2.2.b – Renovarea energetică aprofundată a clădirilor publice – Autorități centrale.

Proiectul este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de coordonator de investiții pentru PNRR, Ministerul Afacerilor Interne în calitate de lider de parteneriat și Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu în calitate de partener al liderului de parteneriat.

Valoarea totală eligibilă a Contractului de Finanțare este de 1.022.223,27 lei cu TVA.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea eficienței energetice și tranziția către un fond construit rezilient și verde și răspunde priorităților stabilite la nivel național, regional și local.

Obiectivele specifice sunt:
-Reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire cu 55,55 % față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovare;

-Reducerea consumului de energie primară cu 61,22 %;

-Diminuarea cu cel puțin 66,89 % a emisiilor de CO2 în comparație cu starea de pre-renovare (renovare energetică moderată).

Durata proiectului este de 36 de luni, perioada de implementare a acestuia realizându-se în intervalul ianuarie 2023 – ianuarie 2026.

https://www.jandarmeriasibiu.ro/proiect_PNRR_EU.html