fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

PNL Sibiu: Sistemul de colectare a deșeurilor de pe Cibin, aprobat în Consiliul Local

Consiliul Local Sibiu a aprobat indicatorii tehnico-economici ai unei investiții propusă de PNL – realizarea unui sistem plutitor de colectare a deșeurilor de pe râul Cibin.

Valoarea investiției care se va realiza în Turnișor , în zona Zăvoi, este de aproximativ 352 mii lei .

”Am discutat anul trecut cu viceprimarul municipiului Cluj Napoca, Ștefan Tarcea, despre eficiența unui astfel de sistem aflat în funcțiune deja pe Someș. Ulterior, am inițiat hotărârea în Consiliul Local , iar acum , odată cu aprobarea indicatorilor, intrăm în linie dreapă” – afirmă președintele  PNL  Sibiu, Adrian Bibu.

Sistemul care va fi realizat la Sibiu  presupune odată cu toate dotările și   realizarea unui drum de acces și a unor ziduri din beton , toate incluse în prețul estimat și aprobat.

Potrivit informațiilor transmise de liberalii sibieni, barajul plutior  va colecta eficient deșeurile care vor fi ulterior evacuate simplu și  va fi adaptabil la variațile de debit ale râului menținându-și  funcțiunile . În plus, sistemul nu va afecta mediul , fauna și flora , nu va obstrucționa debitul și nu va cauza inundații.