fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

PNL Sibiu merită un loc pe lista de europarlamentari

Cu rezultate de top la ultimele două runde de alegeri generale, PNL Sibiu nu reușește nici anul acesta să-și impună un om pe lista pentru Parlamentul European.

Organizația județeană a PNL Sibiu s-a clasat pe locul II la nivel național, în privința rezultatelor la alegerile parlamentare. A câștigat scrutinul pentru Senat cu 41,78%, iar cel pentru Camera Deputaților cu 41,64%, fiind surclasată doar de liberalii din județul Giurgiu. La localele din 2020, PNL a obținut în județul Sibiu 43 din 64 de mandate de primar și a câștigat președinția Consiliului Județean.

Cert este faptul că performanțele în alegeri nu contează în stabilirea numelor de pe lista pentru Parlamentul European. Jocurile au fost făcute la nivelul conducerii naționale a partidului, în parteneriat cu liderii colegilor de coaliție. Anul acesta, PNL și PSD vor veni în fața electoratului cu o listă comună de candidați la alegerile europarlamentare.

Siegfried Mureșan – europarlamentar de Sibiu?

Raluca Turcan, președintele organizației județene PNL Sibiu a anunțat, ieri, că ”PNL Sibiu a decis să-l susțină pe Siegfried Mureșan la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie, ca europarlamentar de Sibiu”.

PNL Sibiu merită un loc pe lista de europarlamentari

”Un apropiat al județului nostru, Siegfried Mureșan este vicepreședinte al Partidului Popular European din anul 2019, și reales în această funcție în 2022. În mai 2023 a fost numit raportor general (negociator-șef) al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024, devenind astfel singurul europarlamentar român care deține această poziție în două rânduri, după ce a fost numit raportor general al bugetului UE din 2018. În mai 2019, Sibiul a fost gazda summitul UE, iar pentru o zi orașul nostru a fost locul de întâlnire al celor mai puternici oameni din Europa. O contribuție semnificativă pentru organizarea acestui eveniment, precum și pentru întâlnirea liderilor PPE a avut-o Siegfried Mureșan, cel care a fost și unul dintre cei care au făcut posibilă construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești cu bani europeni”, scrie Raluca Turcan, pe pagina sa de facebook.

Etichete:

Recomandam sa citesti si