fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

PNL pregătește, cu noile legi ale educației, lovitura decisivă aplicată „României educate” (C.P.)

Prim-ministrul României, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat cu mândrie că legile educației au intrat în dezbaterea guvernului, la finalul perioadei de dezbatere publică. Noi, societatea românească, părinții și elevii, suntem cu toții îngrijorați de rezultatul acestor pseudo-dezbateri guvernamentale, având în vedere că dezbaterea publică a fost inexistentă. Ca și în alte situații similare, PNL simulează democrația, mimează transparența, în timp ce promovează incompetența.

Dacă vor fi promovate în forma în care au ajuns la Guvern, legile educației vor conduce la adâncirea haosului din învățământul românesc, la scăderea accentuată a calității educației din România, iar sistemul școlar va continua să producă tot mai mulți absolvenți complet nepregătiți pentru viața reală, pentru economie și pentru un viitor mai bun.

Promovarea acestor proiecte, fără să fie luate în seamă propunerile transmise de specialiști și de cei implicați în procesul de educație este încă o dovadă a faptului că PNL nu este interesat de soarta învățământului, ci doar de promovarea propriilor interese. Forma propusă a legii a fost criticată de actorii din sistemul de învățământ, prin cel puțin 400 de propuneri, confirmate de ministrul Ligia Deca, însă acestea au fost aruncate la gunoi, acolo unde PNL trimite întreg învățământul și, în curând, toată România.

În tot acest timp, învățământul din Sibiu – de grija căruia s-a preocupat de-a lungul timpului însăși președinta PNL Sibiu – se zbate între lipsa de spații suficiente activităților din școli și grădinițe și lipsa de cadre didactice competente pentru toate posturile, între problemele de administrare din școli și incapacitatea de a desemna titulari calificați în toate funcțiile de directori ai școlilor și grădinițelor.

În tot acest timp, Sibiul, cu un Inspectorat Școlar subordonat politic, când PNL, când PSD, se numără printre județele din România cu cea mai mare rată de abandon școlar (ba, chiar cea mai ridicată, după cum arată datele INS), o rată pe care Inspectoratul Școlar o pune cu îndrăzneală pe seama deceselor și emigrărilor, fără să-și asume nici cea mai mică vină pentru cei peste 500 de copii care au renunțat să mai urmeze cursurile școlii în ultimii trei ani.

„Nu trebuie să uite nimeni, nicio clipă, că decizia dureroasă luată de unii părinți de a nu mai trimite copilul la școală are la origine sărăcia și nivelul de trai scăzut pe care PNL și PSD le asigură în tandem, de peste 30 de ani, pentru cea mai mare parte a populației României și, în special, pentru populația de la sate. Copiii din România au nevoie de transport sigur și gratuit către școli, indiferent de distanțele pe care le au de parcurs, copiii din România au nevoie de spații și educatori pentru clase și pentru programul prelungit (after-school), copiii din România au nevoie să li se asigure mâncare sănătoasă în timpul programului școlar, indiferent de localitate și vârstă. Copiii din România au nevoie de un învățământ modern, eficient și inteligent, iar PNL a dovedit că nu este capabil să asigure niciunul dintre aceste detalii importante pentru educația din România” a declarat Ruxandra Cibu Deaconu, președinte USR Sibiu.

Cu o echipă de conducere din care fac parte unul dintre cei mai celebri plagiatori ai României și alte nume care au îngropat încet, încet școala românească, PNL vrea să continue cu noile legi ale educației dezastrul început de PSD și, mai ales, vrea să dea o ultimă lovitură „României educate”, sub girul celebru al unui președinte care și-a rezervat pe viață, ca un veritabil privilegiat, postul de profesor.