fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Medias

Pledoarie pentru lectură – „Să citim impreună”, la Liceul Teoretic „Axente Sever” din Mediaș

Pledoarie pentru lectură - „Să citim impreună”, la Liceul Teoretic „Axente Sever” din Mediaș

Primăvara debutează la Liceul Teoretic „Axente Sever” cu un nou parteneriat dedicat lecturii. Este vorba despre un parteneriat intre unitatea de învățământ și Școala Gimnazială Brateiu, cu titlul „Să citim împreună”.

Proiectul „Să citim impreună” va începe luni 1 martie și se va desfășura în sistem online până la finalul anului școlar în curs. Pe parcursul a 11 săptămâni câte un elev al liceului medieșean va încuraja și va îndruma lectura câte unui elev al școlii din Brateiu.

„Liceenii noștri provin din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, atât de la profilul uman cât și de la profilul real și respectiv vocațional, în vreme ce elevii Școlii Gimnaziale Brateiu fac parte din clasa a IV-a și a V-a. Interacțiunea dintre liceeni și elevii claselor a IV-a și a V-a se va baza pe încurajarea lecturii și pe stimularea acesteia pentru a deveni o activitate cât mai frecventă cu putință. Elevii axentiști vor explica termenii necunoscuți elevilor de gimnaziu și-i vor incuraja să-și formuleze opinii și enunțuri personale pe baza a ceea ce au lecturat impreună.

Potrivit specialiştilor, cititul împreună cu copiii este cea mai bună metodă de a-i obişnui să citească şi singuri. Cititul cu voce tare este considerată cea mai importantă activitate prin care se dezvoltă deprinderile necesare unei persoane ce va iubi lectura. Printre beneficiile lecturii se numără dezvoltarea tehnicilor de comunicare, a vocabularului, puterea de concentrare şi creativitatea. Le dorim mult succes elevilor și cadrelor didactice ale celor două unități de invățământ implicate in proiectul „Să citim impreună” și ne dorim ca acest proiect să continue și in anii următori.”, transmit reprezentanții liceului.

Proiectul „Să citim impreună” a fost inițiat de directoarele celor două unități de invățământ, Anamaria Agîrbiceanu și Maria Mija, și își propune să faciliteze schimburi de experiență, să stimuleze interesul elevilor pentru activități educative și nu in ultimul rând să imbogățească experiența de viață a fiecăruia dintre noi, deopotrivă cadre didactice, elevi, părinți, membri ai comunității locale.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si