fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Platforma PORTAL MEDICAL –  Gata cu dosarul cu șină!

Platforma PORTAL MEDICAL -  Gata cu dosarul cu șină!

Digitalizarea face parte din evoluție, iar platforma PORTAL MEDICAL vine în întâmpinarea pacienților care au beneficiat de serviciile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Sibiu, respectiv Județean, de Psihiatrie și de Pneumoftizilogie. Peste 4,5 milioane de imagini aflate în arhivele acestor spitale au fost digitalizate, pacienții având acum posibilitatea de a-și accesa istoricul medical cu doar câteva click-uri.

Potrivit liderului Consiliului Județean Sibiu necesitatea unui proiect care să răspundă așteptărilor sibienilor beneficiari ai serviciilor medicale era firească, elaborarea acestuia, a etapelor și a priorităților presupunând o analiză detaliată. “Consiliul Județean Sibiu a gândit proiectul raportându-se la ansamblul nevoilor pacienților și au inclus Portalul Medical alături de alte componente. Platforma nu este cea mai scumpă parte a proiectului, dar este una cu un impact semnificativ asupra calității vieții oamenilor” – spune Daniela Cîmpean.

De la lansarea sa, în urmă cu mai bine de o lună de zile, peste o mie de sibieni au accesat domeniul (https://portalmedical.cjsibiu.ro/), fie direct, fie utilizând site-ul Consiliului Județean Sibiu beneficiind astfel de toate avantajele sistemului, de la vizualizarea și posibilitatea de partajare a istoricului medical și până la programarea on line la cabinetele din cele trei spitale – Județean, de Psihiatrie si TBC.

PORTAL MEDICAL necesită simpla creare, în câteva minute, a unui cont din partea utilizatorilor pe platforma https://portalmedical.cjsibiu.ro/. Trebuie folosit fie codul de pacient, primit de la oricare dintre cele trei spitale, fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziția 4 – număr document). De asemenea, sunt necesare, pentru crearea contului  de utilizator,  codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă. Odată creat contul, pacientul va avea într-un singur loc, fără riscul de a se pierde ceva, toate analizele sale, toate documentele emise de către medic/spital și le va putea partaja, electronic, dacă dorește, cu medicul de familie sau cu alți medici care pot avea acces la sistem. Avantajele, facilitățile Portalului Medical, dar și modalitatea de creare a unui cont se găsesc pe https://www.youtube.com/watch?v=nG64t3OS1hI.

Consiliul Județean Sibiu intenționează să dezvolte platforma PORTAL MEDICAL astfel încât și alte instituții   pe lângă cele trei mari spitale pe care le administrează) să se poată alătura sistemului. “Ne preocupă extinderea acestui serviciu la nivelul întregii comunități, indiferent dacă pacienții au fost la Spitalul Județean sau , să zicem, la Spitalul din Mediaș. Datoria noastră este aceea de a trata sibienii cu același respect și de a le oferi servicii de calitate” – spune Daniela Cîmpean.

Portalul a fost realizat la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte a unui amplu proiect realizat cu fonduri europene intitulat   “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475) și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.  Activitățile principale ale proiectului sunt elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Sibiu 2021-2030, implementarea unor soluții tehnice în domeniul sănătății și Retro-digitalizarea documentelor din arhiva Consiliului Județean Sibiu, DGASPC Sibiu și a spitalelor din subordinea CJ Sibiu. Proiectul din care face parte și realizarea Portalului Medical are o valoare totală de 3.701.804,04 lei, din care 3.627.767,93 lei este valoarea cofinanțării nerambursabile și are o durată de 30 de luni.

Etichete:

Recomandam sa citesti si