fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Placheta de Onoare a M.A.I. pentru doi poliţişti sibieni

Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne a fost înmânată agentului-şef de poliţie Cavaleru Eduard-Dumitru și agentului principal de poliţie Badiu Lucian-Aurel, şefii posturilor de poliție Iacobeni, respectiv Laslea, din județul Sibiu, pentru modul în care au intervenit în cazul accidentului aviatic.

În cadrul ceremoniei care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel OPREA a precizat: “Stimați invitati, dragi colegi din toată țara, este o mare onoare pentru Guvernul României, pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne, prezentă aici, pentru mine în calitate de viceprim-ministru pentru securitate națională, să acordăm cea mai înaltă distincție a ministerului nostru unor colegi: mă refer aici la agentul principal Badiu și la agentul șef Cavaleru, doi oameni, doi colegi care și-au făcut datoria. Au fost la datorie, vineri, salvând două vieți.

Cei doi polițiști au mulțumit viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, pentru înaltele distincții conferite. Agent-şef de poliţie Cavaleru Eduard-Dumitru a susținut că „este convins că orice polițist, din orice parte a țării, ar fi făcut la fel. Acolo, în acele momente, am fost o echipă, o echipă formată din cetățeni și polițiști. Am fost primii dintre colegii noștri care au ajuns și intervenit la fața locului și asta cred că a contat pentru salvarea celor doi. Suntem alături de familiile îndurerate și avem speranța că cei pe care am reușit să îi salvăm se vor însănătoși cât mai repede.” La rândul său, agentul principal de poliţie Badiu Lucian-Aurel a declarat: „Este datoria noastră de polițiști să acordăm tot sprijinul celor care au nevoie de el…Cu această ocazie, permiteți-mi să mulțumesc cetățenilor și colegilor mei, tuturor celor care au fost alături de noi în efortul de a acorda primul ajutor victimelor. Având în vedere că am fost primul care am ajuns la locul accidentului, ceea ce a contat pentru mine atunci era să-i salvăm pe supraviețuitori.”

Etichete: