fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional

Pizzarotti – Retter, constructorul primului lot al Autostrăzii Moldovei (A7), a produs primele grinzi în șantier

Asocierea Pizzarotti – Retter, constructorul primului lot al Autostrăzii Moldovei (A7), a produs primele grinzi în șantier, potrivit imaginilor pe care le-a consultat Econoemdia. Sunt grinzi care vor fi montate la pasajele de pe lotul Ploiești (Dumbrava) – Mizil cu o lungime de 21 kilometri, lot care include și nodul de la intersecția cu Autostrada A3 București – Ploiești.

Producția de grinzi pretensionate pe amplasamentul din șantier a început pe 15 septembrie pentru a nu fi dependenți de furnizorii din piață, după cum a transmis pentru Economedia directorul adjunct de proiect, Efthymios Anagnostou. Printre constructorii care mai dețin fabrici de grinzi în șantier sunt UMB și Alsim Alarko (constructorul loturilor 1 și 2 pe Autostrada București Sud).

„Asocierea s-a mobilizat și cu o producție de grinzi pretensionate în organizarea de șantier pentru a nu fi dependenți de furnizori din piață. Asta, atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ. Drept urmare, atât proiectarea sau reproiectarea grinzilor cât și producția acestora sunt in mâinile constructorilor generali la nivelul JointVenture (n.r Asocierii)”, sunt precizările asocierii la solicitarea Economedia.

Pe acest lot, Pizzarotti – Retter este antreprenor general, iar alte cel puțin 12 firme lucrează cu statutul de subcontractant, precum firma Apolodor, firma TBL și IBB. Constructorul a reclamat recent că „grinzile din beton precomprimat proiectate cu deschiderea de 40 de metri și înălțimea de 1,4 metri NU satisfac cerințele de rezistență impuse de normele în vigoare”, iar CNAIR a lansat o expertiză tehnică pentru a verifica proiectul grinzilor cât și studiul geotehnic făcute de Consitrans, după cum Economedia a explicat aici.

Constructorul lucrează chiar și noaptea, peste weekend, astfel fiind accelerat ritmul lucrărilor.

Pizzarotti – Retter, constructorul primului lot al Autostrăzii Moldovei (A7), a produs primele grinzi în șantier

Foto: Finalizarea betonare radier, str 10, km 9+008