fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Piața Tărănească Transilvania la 2 ani de la înfiinţare

Din 1 septembrie 2012 Consiliului Județean Sibiu, urmărește sprijinirea producătorilor autohtoni pentru desfacerea produsele și oferirea sibienilor produse tradiționale sănătoase și mai ieftine decât în alte piețe.

Momentul a fost marcat astăzi prin editarea unui ziar în ediție specială, o tombolă cu 20 de premii pentru cumpărători și diplome aniversare pentru toți producătorii prezenți. Dacă Piața a început cu 50 de producători, acum numărul lor a ajuns la 277 care vin regulat, în fiecare sâmbătă, pe platoul din fața Sălii Transilvania. Proiectul este derulat prin intermediul a două instituții aflate în subordinea Consiliului Județean: Camera Agricolă care se ocupă de relația cu producătorii și Serviciul Public Sala Transilvania care are în grijă toate aspectele logistice, punând gratuit la dispoziția producătorilor toate echipamentele necesare.
Consiliul Judeţean Sibiu a achiziţionat, prin Serviciul Public Sala Transilvania, 100 de mese, 200 de bănci, 75 de umbrele şi 65 de vitrine frigorifice, ridicând astfel la standarde europene condiţiile de desfacere a produselor. Totodată, producătorii și cumpărătorii au asigurată parcarea gratuită a maşinilor.
Piaţa este structurată pe sectoare bine delimitate: 73 de producători comercializează lapte şi produse lactate, judeţul Sibiu fiind renumit pentru aceste produse, 23 de producători comercializează carne şi preparate de carne, 19 vin cu ouă de găină şi de prepeliţă, sunt 14 apicultori, 44 producători de pâine și patiserie, 79 aduc legume, fructe şi sucuri naturale, 7 vin cu produse meşteşugăreşti, 12 cu flori, câte 2 cu ulei și plante medicinale si 4 producători de băuturi. Toți aceștia sunt verificați de Camera Agricolă care le oferă și consultanță de specialitate.
Localităţile din care provin producătorii sunt: Răşinari, Poplaca, Gura Râului, Sadu, Tălmaciu, Tălmăcel, Jina, Râu Sadului, Şura Mare, Hamba, Alţâna, Mediaş, Hosman, Daia, Nou, Racoviţa, Slimnic, Tilişca, Ernea, Mohu, Răvăşel, Ocna Sibiului, Orlat, Cristian, Şeica-Mare, Bradu, Boiţa, Alămor, Cisnădie, Marpod, Caşolţ, Şoroştin, Micăsasa, Gusu, Sibiu, Nucet și Cornăţel.
În Piaţa Transilvania se comercializează și produse care nu se găsesc în celelalte pieţe din Sibiu, precum gemurile şi sucurile naturale de fructe, ţuica tradiţională sau prăjituri de casă şi torturi. Impactul funcţionării acestei pieţe volante gratuite este unul cât se poate pozitiv în rândul cetăţenilor, numărul cumpărătorilor depăşind 3.000 la fiecare ediţie.
Consiliul Judeţean Sibiu continuă, susţine şi promovează proiectul Piaţa Transilvania, inclus în Strategia de dezvoltare economică și socială a județului. Conceptul Pieței a fost lăudat de partenerii străini în cadrul diverselor întâlniri în care a fost considerat de drept unul benefic şi de succes pentru stimularea agriculturii şi a zootehniei locale.
Piața Tărănească a fost inaugurată la 1 septembrie 2012, este deschisă în fiecare sâmbătă, între orele 7:00 și 14:00, iar în săptămâna premergătoare Crăciunului şi a Paştelui, la solicitarea producătorilor şi a cumpărătorilor, piaţa funcţionează în fiecare zi.

Etichete:

Recomandam sa citesti si