fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Petiție online -STOP atacului, presiunii și denigrării asupra Spitalului Județean Sibiu

Petiție online -STOP atacului, presiunii și denigrării asupra Spitalului Județean Sibiu

Radu Nastase este autorul unei petiții care vine în sprijinul eroilor în halate albe (fie ei, medici, asistenți, brancardieri) Încă de la începutul pandemiei, Secția Clinică ATI s-a aflat în „linia I” a luptei împotriva Covid-19. Semnatarii prezentei petiții se consideră profund dezamăgiți de atacul concertat la adresa cadrelor medicale ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.  619 de semnături s-au strâns până la momentul redactării acestui articol. Detalii despre petiție vei găsi aici.

Recentul articol apărut în presa locală, prin care o asistentă sub anonimat aduce acuze grave, de omor în masă al pacienților în secția ATI Covid a Spitalului, denotă încă odată dorința unora de a destabiliza credibilitatea actului medical public de la Sibiu și nu numai.Am observat în ultima perioadă un atac sistemic la adresa Spitalului Județean Sibiu. Nu știm care sunt motivațiile din umbră pentru această campanie de denigrare a actului medical desfășurat în cadrul spitalului, dar suntem siguri că singurii care au de suferit sunt pacienții și încrederea acestora în medicii sibieni.

Subiectul s-a multiplicat rapid şi toţi doctorii din ţară, alături de asistente sunt vizaţi. Cine va avea de suferit..Astăzi: toţi medicii şi restul cadrelor medicale din Sibiu şi România. Mâine: pacienţii care se vor teme şi mai mult să meargă la spitale. Rezultatul? Al treilea val COVID va genera pacienţi ne-vaccinaţi care se tratează acasă.

Ne aflăm în plină pandemie și în loc să fim uniți și să sprijinim cadrele medicale ale Spitalului, care luptă zi de zi de un an de zile cu acest virus nou ucigaș, riscându-și propria viață, ne trezim în fața unui proces public tipic Evului Mediu, în care unii acuză fără dovezi și fără cunoștiințe în domeniul medical.

Dorim să exprimăm prin această petiție susținerea noatră, cel puțin morală, a cadrelor edicale din Spitalul Județean Sibiu și a celor din toate spitalele din țară care fac tot ceea ce pot pentru a salva cât mai mulți pacienți. Avem de-a face cu un virus nou, încă necunoscut pe de-a întregul și cu tratamente adaptate pentru acesta, la nivel mondial. Este o luptă continuă. Să nu uităm că medicii profesează o știință care evoluează de la an la an cu noi descoperiri, în domeniu.

Cerem public discernământ din partea jurnaliștilor și a tuturor celor care duc acum un atac dur la adresa cadrelor medicale sibiene și a celor din toată țara! Acum nu este timpul urii și al dezbinării, mai ales că urmează un val trei al pandemiei COVID, cu noi tulpini.

Facem un apel la populație să susțină cadrele medicale în efortul lor neobosit și riscant! Să ne aducem aminte fiecare de rudele și prietenii salvate de medici de-a lungul anilor. Să le oferim respectul cuvenit și susținerea morală necesară!

Sa fim solidari pentru Sibiu și in aceste momente!”, este mesajul petiției.

Reprezentanții SCJU Sibiu le-au mulțumit inițiatorului petiției, dar și celor care au semnat până acum prin următoarea postare.

Acum, la un an, observăm cu regret că drumul de la „eroismul” cadrelor medicale la acuzațiile de “incompetență” a fost parcurs, din păcate, cu viteza redactării unui titlu de impact în presă. Respectăm și vom respecta mereu libertatea presei și dreptul la informare al cetățenilor și credem într-o informare corectă, profesională si echidistantă.
Tocmai de aceea dorim să tragem un semnal de alarmă și să spunem STOP atacului, presiunii și denigrării asupra Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu! Vă invităm să sprijiniți acest demers prin completarea unei petiții online pe care am fost plăcut surprinși să o descoperim. Îi mulțumim pe această cale autorului petiției.
Haideți să rămânem #solidaripentrusibiu!
Etichete:

Recomandam sa citesti si