fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Petiția “REDUCEȚI PREȚUL APEI LA MEDIAȘ”, depusă la Primăria Municipiului Mediaș (CP)

Pe 9 iulie 2024, au fost depuse la Primăria Municipiului Mediaș cele 3.171 de semnături strânse pentru petiția “REDUCEȚI PREȚUL APEI LA MEDIAȘ”, inițiată de senatorul social-democrat Claudiu Mureșan. Acțiunea solicită măsuri urgente pentru controlul și reducerea prețului apei din partea acționarilor SC Apa Târnavei Mari SA: Consiliul Municipal Mediaș – acționar majoritar,  Consiliul Județean Sibiu, Consiliul Local Dumbrăveni, Consiliul Local Agnita, Consiliul Local Copșa Mică.

Ce propunem noi:

  1. Audit și transparență: Realizarea unui audit al activității ATM Mediaș pentru evaluarea performanței. Raportul să fie public și să explice motivele creșterii prețurilor, oferind, totodată, soluții pentru restructurare și reorganizare, menit să asigure un control mai eficient al prețurilor la serviciile de apă și canalizare.
  2. Măsuri imediate pentru reducerea costurilor: Limitarea veniturilor conducerii companiei până la atingerea criteriilor de performanță; eliminarea posturilor de conducere neesențiale; reducerea pierderilor de apă din rețea; implementarea de tehnologii avansate de detecție a scurgerilor;
  3. Promovarea eficienței și economisirii: Tarife progresive în funcție de consum; identificarea de soluții pentru utilizarea apei de ploaie; atragerea de fonduri europene pentru infrastructură;
  4. Depolitizarea și profesionalizarea managementului: Depolitizarea Consiliului de Administrație al ATM Mediaș; recrutarea de profesioniști cu abilități manageriale și experiență în domeniu;
  5. Energie regenerabilă: Utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru operațiunile de tratare a apei de consum și a apelor uzate.

Încă din luna martie, au fost trimise semnale de alarmă către furnizorul regional, însă prețurile practicate de ATM Mediaș au continuat să crească, împovărând cetățenii municipiului. În ultimii cinci ani, aproape 500 de cereri de executare silită au fost înaintate instanței de către ATM, fapt care evidențiază dificultățile cetățenilor în a-și plăti facturile.

Compania Apa Târnavei Mari (ATM) este chemată să ia măsuri urgente pentru a controla prețurile serviciilor sale. Consiliul Municipal Mediaș, în calitate de acționar majoritar, are obligația legală să se asigure că furnizorul regional este bine condus și că locuitorii municipiului Mediaș și ai celorlalte localități din nord-estul județului Sibiu beneficiază de servicii de calitate la prețuri corecte.

Așteptăm cu interes reacția celor responsabili de compania ATM și sperăm că vor lua măsuri rapide și eficiente pentru soluționarea acestei probleme stringente.

Petiția "REDUCEȚI PREȚUL APEI LA MEDIAȘ", depusă la Primăria Municipiului Mediaș (CP)

(Senator Claudiu Mureșan)

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment