fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Peste 650 de locuitori din Cornățel vor beneficia de apă potabilă, în urma unui proiect inițiat de Fundația Polisano

Peste 650 de locuitori din Cornățel – sat ce face parte din cele 28 de comune din Sibiu fără acces la apă potabilă – vor beneficia de o stație de filtrare a apei în valoare de 15.000 de Euro, datorită inițiativei lansate de Fundația Polisano.

Pentru strângerea fondurilor necesare acestei acțiuni, fundația Polisano participă la SemiMaratonul Sibiu, ce va avea loc pe data de 28 mai 2016. Printre susținătorii acestei inițiative se numără Clubul Francez de Afaceri din Sibiu și din Cluj și Asociația de Prietenie Ille et Vilaine. În 2016, unul din doi români nu are acces la apă potabilă. În județul Sibiu, 28 de comune, printre care se numără și satul Cornățel, nu au o sursă sigură de apă. Aprovizionarea cu apă se face fie la șipotul de la intrarea în comună – unde riscul de îmbolnăvire este iminent, cei mai vulnerabili fiind nou-născuții, copiii și femeile însărcinate – fie de la magazin, o variantă costisitoare și dificilă, întrucât locuitorii au venituri minime. “Am aflat despre nevoia de apă potabilă a satului prin asociaţia «Dare to care», care administrează Centrul de Plasament din Cornăţel cu 17 copii cu vârste între 5 şi 16 ani. Pentru o perioadă de timp au beneficiat de o instalaţie de filtrare a apei din puţul situat în curtea centrului. Acum trebuie să își cumpere apă din magazin, o soluție costisitoare, întrucât banii cheltuiţi pe apa îmbuteliată ar putea fi folosiți pentru alte proiecte educative sau sociale ale centrului. Scopul nostru este de a oferi acces întregii comunități la o sursă de apă pură şi curăţată de orice substanţe ori microorganisme care le pot pune în pericol sănătatea, a declarat Cătălina Costache, directorul executiv al Fundației.

Fundația Polisano a demarat acest proiect ”Apă pentru sănătate” prin care dorește să instaleze în Cornățel o stație de filtrare a apei cu o capacitate de 4.500 l/oră, la care să aibă acces fiecare gospodărie şi instituţie din sat. Costul de achiziție al acestei stații este de 15.000 euro. Pentru a acoperi 65% din bugetul necesar, proiectul a fost înscris la SemiMaratonul Sibiu 2016, care va avea loc în data de 28 mai 2016. Printre susținătorii acestei inițiative se numără Grupul Polisano, Clubul Francez de Afaceri din Sibiu și din Cluj, Asociația de Prietenie Ille et Vilaine. Fundația Polisano invită toți sibienii și nu numai, care doresc să se implice în sănătatea comunității lor, să se alăture acestei cauze, participând la maraton sau susținând unul dintre alergătorii înscriși în proiectul “Apă pentru Sănătate”.

Etichete:

Recomandam sa citesti si