fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sănătate

Peste 600 sibieni au acceptat provocarea Summit-ului Muzical European al Vaccinări

Peste 600 sibieni au acceptat provocarea Summit-ului Muzical European al Vaccinări
630 de sibieni au răspuns apelului făcut de autoritățile sibiene privind vaccinarea și au participat de Ziua Europei la Summitul Muzical European al Vaccinării.
Timp de 12 ore, sibieni și turiști, deopotrivă au trecut pragul Filarmonica de Stat, gazda acestui eveniment. Astfel, Turnul Gros, bastionul cultural al Sibiului s-a metamorfozat și devenit pentru o zi turnul de apărare împotriva virusului SARS-COV2. Încă de la ora 09:00 (ora deschiderii) oamenii au venit să se vaccineze. Maratonul de vaccinare a fost dublat de un maraton artistic inedit realizat de cele mai importante instituții de cultură din județul Sibiu în aer liber pe esplanada Sălii Thalia. Pe scenă au urcat Fanfara Garnizoanei Sibiu, solistul de muzică populară Sebastian Stan, dansatorii Teatrului de Balet Sibiu, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, actori TNRS: Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu și Liviu Vlad, Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului, elevii Școlii Populare de Arte și Meserii ”Ilie Micu” și naistul Radu Nechifor. Între momentele artistice, au avut loc și o serie de dezbateri moderate de Smaranda Bălan, respectiv de Laurențiu Străuț, unde o parte dintre invitați au fost președinta Consiliului Județean Sibiu- Daniela Cîmpean, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”- Ghiță Bârsan, medicul Eduard Egri sau managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu- Florin Neag.
Peste 600 sibieni au acceptat provocarea Summit-ului Muzical European al Vaccinări
„Despre astăzi 9 mai 2021: 630 de sibieni au răspuns apelului nostru și nostru și au pus umărul pentru normalitate. Colegii noștri de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul CF Sibiu și Crucea Roșie Sibiu uniți sub umbrela Consiliului Județean Sibiu au făcut cea mai bună echipă la maratonul vaccinării de la Sala Thalia. Mulțumim gazdei noastre, Filarmonica de Stat Sibiu, mulțumim celorlalți artiști și de asemenea mulțumim tuturor celor care și-au sacrificat duminica și au făcut posibil acest nobil gest. Doar împreună vom trece și peste asta!”, a transmis Florin Neag, managerul SCJU Sibiu.
Etichete:

Recomandam sa citesti si