fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Peste 600 de absolvenți s-au înscris la Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Miercuri, 16.08.2023, debutează probele scrise din sesiunea august 2023 a examenului național de Bacalaureat. Pentru această sesiune, în județul Sibiu s-au înscris 603 candidați.

Examenul a debutat cu evaluarea competențelor lingvistice și digitale din perioada 7 – 11 august 2023, conform OME nr. 5.242 din 31.08.2022. Acestea s-au desfășurat fie prin echivalarea mediilor obținute de elevi în liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, fie prin desfășurarea probelor în format fizic (pentru candidații care au absolvit studiile liceale în străinătate și cărora li s-au echivalat, în prealabil, aceste studii de către ISJ Sibiu sau de către Ministerul Educației).

Probele scrise încep miercuri, 16 august 2023, cu proba E.a) la limba și literatura română. Joi, 17 august, se desfășoară proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), vineri 18 august se desfășoară proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie), iar luni 21 august va avea loc proba E.b) la Limba și literatura maternă.

Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat 2023, sesiunea august, încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 3 de centre de examen: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (233 candidați), Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu (239 candidați) și Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș (131 candidați). Intrarea candidaților este permisă până la ora 8:00.

Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 25 august, până la ora 12:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 25 august 2023 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 29 august 2023.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări, foi volante care nu au aplicate ștampila centrului de examen pe ele, memoratoare, hărți etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete, căști audio etc.).

Pentru prima dată, în acestă sesiune, lucrările scrise ale candidaților vor fi scanate în sălile de examen și centralizate la nivel național, iar evaluarea digitalizată a lucrărilor va fi generalizată.

Pentru vizionarea listei cu centrele de examen în care se vor desfășura probele scrise pentru sesiunea august 2023 și unitățile de învățământ arondate acestora, puteți accesa link-ul de mai jos:

http://www.isjsb.ro/pesite/CENTRE%20BAC_august%202023_final.pdf

Pentru vizionarea calendarului Bacalaureat 2023, sesiunea august, puteți accesa linkul de mai jos:

http://www.isjsb.ro/pesite/O%20ME%205242%20din%2031%20aug%202022_BAC%202023.pdf