fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Peste 50 de filme la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), începe miercuri și aduce, în perioada 25 – 29 iunie, peste 50 de proiecții în 7 spații diferite.

Evenimentele speciale din această ediţie vor completa programul Festivalului Internațional de Film Transilvania, iar miercuri, în prima zi, la Teatrul Gong, începând cu ora 21.00, sibienii vor putea vedea spectacolul de teatru-concert: piesa Pescărușul. Ultimul Act, de A.P. Cehov. Pusă în scenă de două asociații independente de teatru, Inspira și On Stage, piesa este regizată de Carmen Lidia Vidu. Pescarușul. Ultimul act este un spectacol vizual care are la bază al patrulea act al piesei “Pescărusul” de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate și iubite piese din lume.
Joi, 26 iunie, de la ora 22.00, în parcul Sub Arini, va rula, în premieră la Sibiu comedia Selfie, film apărut în anul 2014 și regizat de Cristina Iacob. O mare parte din echipa de producție a filmului va fi prezentă la proiecție și va discuta la final cu publicul. Printre invitații serii se numără regizorul Cristina Iacob, producătorul Cristina Dobrițoiu și actorii Olimpia Melinte, Levent Sali, Flavia Hojda și Alex Călin.
Decorul medieval al Cetății Cisnădioara va prinde din nou viață, vineri, 27 iunie, de la ora 21:30, aici fiind programată pelicula Tabu. Filmul mut a filmului va fi acompaniată live de Foley`Ala, o mixtură de ritmuri polineziene, sintetizatoare, instrumente acustice, voce și modulații electronice. Tabu sau A Story of the South Seas este ultima peliculă realizată de regizorul german Friedrich Wilhelm Murnau. Proiectul a început ca o colaborare cu Robert J. Flaherty la un documentar de ficţiune şi s-a încheiat, după 18 luni, ca un film de (unic) autor. Murnau nu a mai putut, din păcate, să fie prezent la premiera peliculei, care a avut loc la o săptămână după moartea sa, într-un accident auto.


Etichete: