fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Peste 300 de sibieni au participat la Marşul pentru Viaţă

Ediţia din acest an a Marşului pentru viaţă de la Sibiu a adunat peste 300 de participanţi, între care foarte mulţi tineri şi copii.

Manifestarea a început la Catedrala mitropolitană, unde Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a citit o rugăciune de binecuvântare şi i-a felicitat pe toţi cei care au venit să susţină  această iniţiativă de sensibilizare a comunităţii sibiene în privinţa naşterii de copii şi de susţinere a familiilor tinere.“Trebuie să existe credinţă înlăuntrul fiecărui suflet, începând cu cei mici, care îşi doresc să aibă fraţi şi surori, până la cei vârstnici. Cei tineri care se căsătoresc trebuie să fie conştienţi că Taina căsătoriei este binecuvântarea lui Dumnezeu pentru naştere de prunci închinaţi lui Dumnezeu. Părinţii trebuie să fie conştienţi că avem datoria să lăsăm copii în urma noastră. Dacă lăsăm urmaşi va avea cine să se roage pentru noi când vom fi dincolo, în Împărăţia Cerurilor”, a spus ierarhul. Traseul marşului a fost Catedrală- Parcul ASTRA -strada Nicolae Bălcescu-Maternitate-Piaţa Mare. La opririle de pe strada Nicolae Bălcescu şi din Piaţa Mare, tinerii au interpretat piese muzicale pregătite pentru acest eveniment şi au transmis câteva mesaje legate de preţuirea copiilor, a mamelor şi a familiei. Un moment emoţionant a avut loc în apropierea Maternităţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde s-a ţinut un moment de reculegere pentru pruncii care n-au mai văzut lumina zilei şi s-a citit o rugăciune adresată Maicii Domnului.

“Nu considerăm că acest marş va rezolva toate problemele . Este foarte importantă atitudinea noastră faţă de viaţă, faţă de naşterea de prunci, de femeie, de susţinerea celor care aduc pruncii la viaţă. Ne propunem să sensibilizăm opinia publică şi să arătăm că viaţa nu este uşor de adus pe pământ, ci este un act de eroism în zilele noastre”, ne-a spus inspectorul de misiune din cadrul Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, diaconul Marius Tofan.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si