fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Peste 300 de persoane prezente la vernisajul „Sens și sensibilitate”desfășurat la Muzeului Național Brukenthal

Vernisajului „Sens și sensibilitate” desfășurat la Muzeului Național Brukenthal în data de 6 martie 2020. În cadrul acestui eveniment au fost prezente peste 300 de persoane iubitoare de artă.

Agenda culturală a Sibiului s-a îmbogățit, vineri, cu o expoziție de artă contemporană intitulată „Sens și Sensibilitate”. Așa cum începutul primăverii este marcat de renașterea naturii, tabloul vizual este înnobilat prin culoare, așa ne dorim să vă îmbogățim spectrul frumosului prin această expoziție și să readucem suflarea artistică feminină la adevărata ei valoare. Titlul expoziției „Sens și Sensibilitate” are în prim plan femeia care conceptualizează dublul ei sens – de a crea și procrea. Prin termenul „sens” dorim să transmitem ideea de femeie ca scop, menire, valoare și semnificație. Sensibilitatea este adesea asociată cu creativitatea și acesta nu este un lucru întâmplător. Artistele simt adesea nevoia să iși exprime și să se elibereze de emoțiile și sentimentele pe care le experimentează, și fac acest lucru folosind diferite mijloace artistice. Vă oferim o expoziție extraordinară semnată de treizeci și două de artiste, în care veți întâlni de la gesturi feminine și delicate, vibrante, melancolice, atitudini meditative până la manifestări austere, intense și precise, într-o diversitate artistică remarcabilă. 

Ne propunem ca aceasta expoziție sa fie prima dintr-un șir de evenimente culturale dedicate artei, menit să fructifice valorile feminine consacrate dar și valorizarea tinerilor artiști români, aflati la început de carieră. Nivelul iubitorilor de artă și frumos crește de la an la an și acest lucru se vede prin numarul mare de vizitatori prezenți la vernisaje. Evenimentului susținut în cadrul Muzeului Național Brukenthal i-au trecut pragul peste 300 de persoane, fapt care demonstrează că sibienii și consumatorii de artă doresc să celebreze aceste zile dedicate femeii într-un spațiu cultural inedit. Ecourile acestui eveniment de mare calibru au ajuns să vibreze publicului doritor de culturalizare.

 

Prin deschiderea acestei expoziții de artă contemporană în luna martie, lună aflată în semnul renasterii, dorim să fim promoatoarele evenimentelor culturale desfășurate în acest an. Celor cărora nu au reușit să ne viziteze, le reamintim că această expoziție rămane deschisă publicului până în data de 3 mai 2020.

Etichete:

Recomandam sa citesti si