fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Peste 30 de autori de benzi desenate, prezenți la Festivalul Internațional de Benzi Desenate

În zilele de 7, 8 și 9 iunie, la Muzeul ASTRA, în Pavilionul Muzeal Multicultural, vor fi prezenţi peste 30 de desenatori şi autori de benzi desenate din țară şi din străinătate pentru a expune și a realiza grafică, pentru a concepe proiecte și a purta discuții pornind de la banda desenată!

Artişti din 8 ţări se vor întâlni la Sibiu pentru a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate: Nicoby și Coralie de Gonzaga (Franţa), Paul Rietzl (Germania), Octavian Curoșu, Alex Buretz și Ana Grigorovscaia (Republica Moldova), Marko Stojanovic și Tiberiu Beka (Serbia), Rumen Chausev (Bulgaria), Emanuele Leoni, Daniele Busnelli și Luca Salvadei (Italia) și colectivul Nacion Alien (Mexic), sunt numele prestigioase din line-up-ul comics-ului internaţional.

Printre autorii români invitați, ne vor onora cu prezenţa Ileana Surducan (Vacanța lui Nor), Xenia Pamfil (Raven the pirate princess), Anna Benczedi (Știma apelor), Rebeka Tătaru (Elly Color, Lev Comics), Alin Ivan (Vlady), Gabriel Rusu (Eternul Adam, Destin), Alexandru Ciubotariu (Dincolo de Orizont, Story of me), Mihai Grăjdeanu (Comics Didactic), Marian Mirescu (AH BD), Lucian Amarii (Jup), Victor Ivan (Gheo Comics) etc. Vor fi alături de noi cu standuri: Editura Grafic (Grupul editorial Art), anticariatul Târgul Cărții, librăria Cărturești și giftshop-ul Cadouri Grozave. Anul acesta standul Wacom for Creatives, va fi unul aniversar, ajuns la 35 de ani și ne va încânta cu cele deja știute și cu multe alte surprize.

Peste 30 de autori de benzi desenate, prezenți la Festivalul Internațional de Benzi DesenateTema festivalului – Ghid  de “supraviețuire a orășeanului la țară” / Ghid de “supraviețuire a țăranului în oraș”- va scoate în evidenţă diferențele/similitudinile dintre cotidianul rural și cel urban, precum și modul de adaptare al veneticilor la aceste medii.

Fidel tradiţiei de a prezenta publicațiile într-un mod inedit, festivalul nostru propune activităţi pentru toate gusturile: workshop-uri, meciuri de benzi desenate, expoziţii, live-drawing, conferinţe și lansări de albume BD.

De la prima sa ediţie din 2013, Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu crește și atrage în fiecare an tot mai mulți vizitatori. În 2018, peste 8000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului ASTRA în timpul festivalului. Acesta se impune ca unul dintre evenimentele de marcă din sfera artelor grafice din România.

Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de Asociaţia de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu, Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Asociaţia Solidarité 35 Roumanie.

Etichete: