fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Peste 3.000 de liceeni simulează Bacalaureatul

Elevii de clasa a XII-a încep, astăzi, simularea examenului de Bacalaureat. În liceele din județul Sibiu, ar trebui să participe la aceste teste 3.133 de elevi (2.874 de la forma de zi, 161 de la frecvență redusă și 98 de la seral).

În funcție de profilul la care se află, vor da examen la următoarele materii: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă (în cazul elevilor care studiat într-o limbă a minorităţilor naţionale), Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Elevii pot intra în sălile de examen până la ora 8:30. Toate probele încep la ora 9:00 și se încheie la 3 ore după finalizarea distribuirii subiectelor.

Calendarul probelor:

27 martie: Limba şi literatura română – probă scrisă;

28 martie: Proba obligatorie a profilului – probă scrisă;

29 martie: Proba la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă;

30 martie: Limba şi literatura maternă – probă scrisă;

6 aprilie: comunicarea rezultatelor.

”Rezultatele obținute de elevi la probele scrise ale simulării examenului de Bacalaureat nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. Acestea sunt comunicate doar elevilor și sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”, precizează președintele Comisiei Județene de Bacalaureat, Monica Adriana Munteanu, inspector școlar general adjunct.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute pot fi trecute în catalog. Rezultatele nu se contestă.