fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Peste 200 de copii au participat la demonstrații de prim ajutor, la Crucea Roșie Sibiu

În ultimii ani, atât Săptămâna Verde cât și Săptămâna Altfel, au devenit extrem de pline pentru Crucea Roșie Filiala Sibiu. Demonstrațiile de prim ajutor oferite gratuit de voluntarii filialei Crucii Roșii Sibiu în cadrul unităților de învățământ gimnazial și liceal sunt una dintre activitățile preferate ale tinerilor dar și ale cadrelor didactice.  

Peste 200 de elevi și liceeni au participat la demonstrațiile de prim ajutor premedical oferite de voluntarii noștri în cadrul Săptămânii Altfel.  

”Calendarul nostru a fost asaltat încă de acum 2 luni pentru această perioadă și din păcate nu am reușit să facem față tuturor scoliilor care ne-au solicitat. Ne-am bucurat totuși să ne întâlnim cu copii Școlilor Gimnaziale din Vurpăr și din Loamneș, unde peste 100 de copii au fost încântați faptul că au învățat de la voluntarii noștri manevrele de prim ajutor. După ce ne-am consultat cu echipa de la birou, am ales să participăm la acțiunile de la Loamneș și Vurpăr pe considerentul că sunt zone unde copii sunt poate mai privați de activități inedite, precum în municipiul Sibiu, în cadrul Săptămânii Altfel.

Cu toate acestea, Microbuzul Faptelor Bune a ajuns cu demonstrații de prim ajutor pentru tineri și la Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Gustav Gundish din Cisnădie, la Școala Gimnazială ”Regele Ferdinand” și la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” din Sibiu.  

Voluntarii noștri neobosiți au fost prezenți zi de zi în cadrul Săptămânii Altfel pe teren și i-au învățat pe elevi și liceeni manevrele salvatoarea de viață. Mulțumim mult Ovidiu, Alexandrina, Daniel, Georgiana, Mihai, Maria, Sofia și Mădălina ” Raluca Morar, Director, Crucea Roșie Sibiu”, a transmis Raluca Morar, Director Crucea Roșie Sibiu.