fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias

Peste 200 de cicliști se întrec la Mediaș XCE & XCO 2024

În acest week-end, zona Binderbubi din Mediaș va fi gazda evenimentului sportiv Mediaș XCE & XCO 2024. Competiția cuprinde trei etape de Cupa României la trei probe de ciclism montan: etapa a doua a Cupei României XCE (Cross Country Eliminatory) Copii; etapa a doua a Cupei României la Mountain Bike Copii și a treia etapă a Cupei României la XCO (Cross Country Olympic) copii și adulți.

În cele trei competiții programate în 6 și 7 iulie, s-au înscris 205 participanți din întreaga țară. Pentru acest eveniment sportiv, organizatorii au pregătit trasee spectaculoase, la standarde de competiție europeană, Mediașul găzduind probabil cel mai îngrijit și dotat din punct de vedere tehnic circuit de mountain bike din țară. Mediaș XCE&XCO este un concurs Olympic Cross Country (XC) pentru adulți și copii care, datorită tehnicității ridicate, este destinat exclusiv persoanelor legitimate la Federația Română de Ciclism.

Cele trei competiții se desfășoară pe trasee diferite, pentru categoriile de copii, de la 5 la 14 ani, respectiv, cadeți, juniori și elite, dar și amatori de toate vârstele adulte. Toți concurenții sunt obligați să poarte cască de protecție și număr de concurs. Concurenții vor găsi, de-a lungul traseelor, zone de alimentare și asistență tehnică.

Trasee spectaculoase

Traseele XCE (Cross Country Eliminator) și XCO (Olympic Cross Country) sunt special amenajate în zona Binderbubi, pe un circuit închis, cu diverse obstacole artificiale și naturale, fiind pregătite bucle de diverse lungimi ce vor fi parcurse în funcție de categoria de vârstă și nivelul de experiență al participanților. Cea mai scurtă buclă este de 550 de metri, iar cea mai lungă de 3,6 km. Abilitățile și atenția concurenților vor fi puse la încercare pe un traseu spectaculos, care combină zona de pădure umbroasă cu o vale însorită, este presărat cu urcări susținute și coborâri abrupte în râpe, treceri peste bușteni, contrapante, dropuri, poduri, rampe, săritori, poteci cu rădăcini și zone denivelate de piatră (rockgarden), special amenajate.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția pentru Cultură și prin Clubul Sportiv Municipal Mediaș, în parteneriat cu Federația Română de Ciclism (FRC) și Asociația Mediaș 750 de Ani.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment