fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Peste 2.800 de liceeni vor simula Bacalaureatul

Peste 2.800 de elevi din județul Sibiu sunt așteptați, săptămâna viitoare, la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat.

Prima probă, cea de Limba și literatura română, se va desfășura luni, 4 martie. A doua zi este programată proba obligatorie a profilului și în 6 martie proba la alegere a profilului sau specializării. Elevii din clasele cu predare în limba germană sau maghiară vor susține, în 7 martie, și proba de Limba și literatura maternă. Examenul se va desfășura între orele 9:00 și 12:00, dar accesul elevilor în sălile de clasă va fi permis până la ora 8:30.

Distribuirea lucrărilor către profesorii evaluatori, în vederea evaluării, se face în mod aleatoriu, prin intermediul platformei destinate evaluării digitalizate.

Rezultatele vor fi comunicate fiecărui elev în 15 martie. Acestea nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. Notele obținute se trec în catalog numai la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în județ sunt 2.551 de elevi în clasa a XII-a, la ”zi”, 163 de elevi în clasa a XIII-a la ”frecvență redusă” și 104 elevi în clasa a XIII-a, ”seral”.

Etichete: