fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Peste 2.600 de candidați înscriși la Bacalaureat

Programa pentru examenele naționale din 2021

Sesiunea iunie – iulie 2024 a examenului național de Bacalaureat va fi susținută, în județul Sibiu, de 2.639 de candidați. 2.366 dintre aceștia sunt absolvenții de clasa a XII-a și a XIII-a din acest an, iar 273 sunt candidați din seria anterioară.

Examenul începe luni, 17 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Probele scrise debutează cu proba la Limba și literatura română, ce va avea loc în 1 iulie. În 2 iulie, se va desfășura proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), în 4 iulie se desfășoară proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie), iar în 5 iulie va avea loc proba E.b) la Limba și literatura maternă.

Probele scrise încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 9 centre de examen, unul din ele având arondată și o subcomisie. Cele mai mari centre de examen sunt la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu (358 de candidați), Colegiul Tehnic Energetic Sibiu (349 de candidați) și Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș (344 de candidați), iar cele mai mici sunt la Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu (276 de candidați) și Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu (294 de candidați), după cum precizează Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate (carte de identitate, pașaport) și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete, smartwatch etc.).

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 8 iulie, până la ora 12:00 (în centrele de examen).  Contestațiile pot fi depuse în 8 iulie 2024 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 12 iulie 2024.

Activitatea de evaluare se realizează digitalizat pe stațiile de lucru aflate în centrul de evaluare desemnat de către Comisia Județeană de Bacalaureat. Distribuirea lucrărilor către profesorii evaluatori, în vederea evaluării, se face în mod aleatoriu, prin intermediul platformei destinate evaluării digitalizate.

Comunicarea rezultatelor obţinute la examenul naţional de bacalaureat se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care vor fi distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă scrisă susţinută de aceştia.

Pentru vizionarea listei cu centrele de examen în care se vor desfășura probele scrise și unitățile de învățământ arondate acestora, puteți accesa link-ul de mai jos:

https://drive.google.com/file/d/1vpnO2Z74UGOPPqfsUj6YxdcESLU6-WoI/view

Etichete:

Recomandam sa citesti si