fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Peste 170 de jandarmi, la datorie în mini-vacanța de Rusalii

Jandarmeria Sibiu va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice în mini vacanța de Rusalii, în perioada 06-08 iunie. În acest sens, peste 170 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov vor acționa pe raza județului atât independent cât și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu.

În contextul minivacanței ocazionate de sărbătorirea Rusaliilor, jandarmii vor fi prezenți și în zona lăcașelor de cult pentru monitorizarea respectării regulilor privind accesul în lăcaşele de cult, distanţa minimă de siguranţă şi măsurile sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase.

Totodată, o atenție deosebită va fi acordată zonei montane Păltiniș, zonelor cu potențial turistic din județ și traseelor turistice, drept pentru care, echipaje de jandarmerie sunt pregătite pentru a interveni în cazul producerii unor evenimente nedorite dar și pentru informarea şi îndrumarea turiștilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2.

În scopul prevenirii unor evenimente nedorite, jandarmii le recomandă turiștilor care aleg să petreacă timpul liber în zona montană:

  • să se echipeze corespunzător zonei montane;
  • să folosească doar traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
  • să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor;
  • să nu lase în urmă resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate.

În cazul în care vă aflați într-o situație dificilă, solicitați cu încredere sprijinul jandarmilor.

Prezenţa jandarmilor în stradă este destinată în primul rând pentru protejarea și sprijinirea cetățenilor, descurajarea comportamentelor necivilizate şi intervenţia pentru rezolvarea eventualelor situații speciale/de criză în domeniul ordinii publice.

Foto: arhiva

Etichete:

Recomandam sa citesti si