fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Peste 110 de solicitări venite pe numărul de urgență 112

Peste 110 de solicitări venite pe numărul de urgență 112

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în acest sfârșit de săptămână, unui număr de peste 110 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

 112 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
 1 incendiu produs în data de 24.01.2021, în jurul orei 11:20 în municipiul Mediaș, strada Tineretului la o pubelă de resturi menajere.Încendiul a fost lichidat prompt, fără probleme de către pompierii militari din cadrul Secției Mediaș.
 1 accident rutier (în data de 23 ianuarie a.c.) produs în localitatea Dârlos, str.Principală unde un autoturism a ieșit de pe partea carosabilă și a lovit un alt autoturism parcat. În urma accidentului s-au acordat îngrijiri medicale pentru două persoane implicate care au fost transportate la CPU Mediaș, conștiente cu dureri lombare și diverse traumatisme.
 1 asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor la meciul de fotbal desfășurat în data de 24.01.2021, la Stadionul Municipal Sibiu.
 3 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19;

Având în vedere avertizarea de Cod GALBEN (intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală 55-65km/h) în care se află județul Sibiu și anume municipiul Sibiu și localitățile Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Șura Mare, Turnu Roșu și Boița valabil până la ora 10:00, pompierii militari sibieni vin în sprijinul cetățenilor cu următoarele recomandări:

 Să evite deplasările pe durata manifestării vântului puternic și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.
 În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.
 Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.

 Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

De asemenea, menționăm că pompierii militari sibieni se află non-stop la datorie, mobilizați pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Etichete:

Recomandam sa citesti si