fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Peste 1000 de indicatoare rutiere s-au montat în Sibiu în 2020

Peste 1000 de indicatoare rutiere s-au montat în Sibiu în 2020

Pe lângă investițiile mari, lucrările la străzi și alte obiective, Primăria Sibiu se îngrijește, printre altele, și de detaliile care țin de siguranța traficului sau orientarea în oraș. Peste 1000 de indicatoare rutiere s-au montat în Sibiu în 2020, pe mai mult de 60% dintre străzile orașului. Aceste indicatoare rutiere fie le-au înlocuit pe cele uzate, fie au fost necesare ca urmare a modificărilor survenite în trafic. Este vorba de indicatoare rutiere de avertizare, prioritate, interzicere sau restricție, indicatoare de informare sau adiționale care contribuie la siguranța în trafic. La acestea se adaugă indicatoarele montate de constructori în urma lucrărilor de reabilitare sau modernizare a străzilor.

În același scop al creșterii siguranței în trafic, în 2020 Primăria Sibiu a instalat 26 de oglinzi rutiere noi, în locul celor uzate, acestea sprijinind șoferii la asigurarea în intersecțiile cu o vizibilitate redusă. Oglinizile au fost instalate pe străzile Islazului, Mitropoliei, Oituz/Hipodromului, Hipodromului/Aleea Haiducului, Calea Poplăcii, Viitorului, Câmpului, Prof. Aurel Popa, Ștefan cel Mare, Frasinului, Distribuției, Calea Gușteriței, Oltului, Independenței, Muncel, I.L. Caragiale, E. A. Bielz, Semaforului, Iezer, Smigelski și Calea Turnișorului.

Peste 1000 de indicatoare rutiere s-au montat în Sibiu în 2020

Aceste lucrări au fost realizate în baza contractului pe care Primăria Sibiu îl are în derulare cu firma SC Aeroklima SRL pentru lucrările de semnalizare rutieră verticală.

În 2020, Primăria Sibiu a finalizat înlocuirea plăcuțelor cu denumirile străzilor din Sibiu, acțiune demarată în 2019. Astfel, în prezent, aceste plăcuțe au fost înnoite în tot orașul, având un aspect unitar.

Anul trecut s-au montat 2.620 de astfel de plăcuțe fie pe imobile, fie pe stâlpi stradali, completând pe cele existente sau înlocuind pe cele uzate. Zonele vizate au fost cartierul Terezian, cartierul Țiglari, str. Râului, cartierul Turnișor, cartierul  Marmeladă , cartierul Ștrand, zona Calea Poplăcii și străzile adiacente, zona Valea Aurie, zona Calea Dumbrăvii și străzile adiacente și cartierul Lazaret.

În 2019 au fost înlocuite 1.286 de plăcuțe în cartierul Tineretului, zona centrală, zona industrială vest, cartierul Vasile Aaron, zona bulevardului Vasile Milea cu străzile adiacente, zona Lupeni, cartierul Reșița, zona Calea Cisnădiei – Pădurea Dumbrava, o parte din zona Lazaret, zona străzii Turismului cu străzile adiacente, zona Trei Stejari și cartierele Hipodrom.

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si