fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Peste 100 de copiii din Caşolţ au primit consultaţii stomatologice gratuite

Peste 100 de copii din localitatea Caşolţ, judeţul Sibiu, au beneficiat de consultaţii stomatologice gratuite oferite de medicul Natalia Giuşcă, prin intermediul Departamentului social-filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului şi al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Sibiu, informează TV Trinitas. Activitatea a avut loc miercuri, 6 aprilie, în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate”.

Activitatea a fost organizată cu sprijinul Serviciului Ambulanţier şi al Cabinetului Stomatologic din cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Sibiu, în incinta Şcolii Gimnaziale din Caşolţ, unde elevii au aflat mai multe despre importanţa sănătăţii dentare.

„În cadrul activităţii au fost identificate problemele de igienă orală pe care le au copiii în prezent, iar în viitorul apropiat, cei care au nevoie de tratament stomatologic vor fi  programați și vor beneficia gratuit de serviciile cabinetului stomatologic al Arhiepiscopiei Sibiului”, a spus inspectorul social Marius Talmaţchi.

Asistenţa medicală la Caşolţ este limitată, iar multe familii se confruntă cu nevoi materiale, astfel încât Campania „Sănătate pentru sate” a adus aici servicii medicale foarte necesare.

„Este o activitate foarte, foarte benefică. Mii de mulţumiri şi sper că şi copiii au fost receptivi. Vom discuta cu părinţii şi vom face toate demersurile care ţin de noi pentru ca totul să fie în regulă”, a spus Sorin Toacşe, coordonatorul Şcolii din Caşolţ, structură a Şcolii Gimnaziale din comuna Roşia.

La activitate a fost prezent şi preotul din Caşolţ, Alexandru-Dragoș Dădîrlat, care a declarat că „sănătatea dentară merge mână-în-mână cu disciplina. A te spăla pe dinți de două ori pe zi, a te interesa de propria dantură, sunt lucruri care se inițiază în familie, iar apoi se cultivă la școală și pe întreg parcursul vieții”.

Campania „Sănătate pentru sate” este o iniţiativă a Patriarhiei Române şi este implementată în Arhiepiscopia Sibiului din anul 2015. Până acum au beneficiat de servicii şi consultaţii medicale gratuite numeroase persoane din mediul rural.

Etichete:

Recomandam sa citesti si