fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Peste 100 de copii au participat la concursul anual ”Sanitarii Pricepuți”

Weekendul acesta a avut loc la Sibiu concursul anual Sanitarii Pricepuți, concurs organizat sub îndrumarea Crucii Roșii Române din anul 1962.

Peste 100 de copii au participat la Sala Transilvania la cel mai amplu eveniment de prim ajutor dedicat elevilor, sub îndrumarea profesorilor de biologie și a voluntarilor Crucii Roșii Sibiu.

De-a lungul anului, elevii învăță prim ajutor premedical iar apoi participă la faza județeană a acestui concurs, urmând apoi ca echipajul câștigător să participe la faza națională, alternativ, într-un an participă ciclul gimnazial iar în anul următor, ciclul liceal.

”La Sibiu ne bucurăm să întâlnim în fiecare an copii și adolescenți pasionați în a deprinde tainele acordării primului ajutor premedical. Anul acesta au participat 17 echipaje, 5 de la licee si 12 echipaje de la ciclul gimnazial, atât din Sibiu cât și din localitățile Tălmaciu, Sadu, Cisnădie, Mediaș, Gura Râului. O parte din voluntarii noștri cu vastă experiență în prim ajutor au realizat jurizarea iar o parte au fost victimele echipajelor de elevi, care trebuiau sa le aplice manevrele de prim ajutor, exersate înainte de concurs.

Felicitări tuturor participanților și profesorilor care i-au îndrumat. Mulțumim mult și voluntarilor noștri dar și partenerilor, Inspectoratul Județean Școlar și Sălii Transilvania. E o muncă de echipă pentru buna desfășurare a acestui concurs și suntem tare mândri de voluntarii noștri care pun atâta pasiune în tot ceea ce fac.”  apreciază Raluca Morar, Director, Crucea Roșie Sibiu.

Surpriza de anul acesta a venit la ciclul liceal, unde pe locul 1 a fost egalitate între Colegiul Național ”Octavian Goga” și Liceul Teoretic ”Gustav Gundisch”.

Echipajul care v-a reprezenta Sibiul la etapa națională este Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale.

Clasamentul final:

Gimnaziu :

Locul 1: Școala Gimnaziala Ion Luca Caragiale

Locul 2: Colegiul Național Gheorghe Lazăr

Locul 3: ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 CISNĂDIE

Liceu:

Locul 1: Colegiul National Octavian Goga

Locul 1: Liceul Teoretic Gustav Gundisch

Locul 2: Colegiul Național Gheorghe Lazăr

Locul 3: COL. TEHNIC CIBINIUM

Peste 100 de copii au participat la concursul anual ”Sanitarii Pricepuți”