fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Peste 1.200 de melomani au participat la a XI-a ediție a festivalului Classics for Pleasure

Peste 1.200 de melomani au participat la a XI-a ediție a festivalului Classics for Pleasure!

În perioada 16 – 18 Iulie 2021 la Sibiu a avut loc Classics for Pleasure – At the End There’s Light. Festivalul a reunit 1.200 de persoane în Piața Mare și peste 80.000 de vizualizări.

Ediția din 2021 a fost caracterizată de frumusețe și lumină lumina de la capătul tunelului pe care în sfârșit o întrezărim după o perioadă foarte dificilă.  Pe data de 16 Iulie a avut loc concertul Ode to Beauty care i-a avut ca protegoniști pe Violoncellissimo, unul dintre cele mai respectate, creative și aplaudate ansambluri camerale românești din ultimii 30 de ani, sub îndrumarea lui Marin Cazacu.

Pe data de 17 Iulie a avut loc concertul Ode to Heroes care a reprezentat un gest de reverență față de doctorii care, de un an și jumătate, se războiesc zi de zi, adesea până la epuizare, cu un inamic nou, insidios, cu mai multe vieți perfide. Concertul i-a avut ca protagoniști pe dirijorul Iosif Ion Prunner, Orchestra Medicilor dr. Ermil Nichifor din România, una dintre primele de acest fel din Europa care a fost înființată în 1954  de către remarcabilul nefrolog și muzician român dr. Ermil Nichifor și soliștii Florentina Soare, Aida Pascu și Cătălin Țoropoc.

Pe data de 18 Iulie a avut loc Ode to Nature – Proms of Delight, un concert care și-a propus să întoarcă privirile spre natură, spre cea mai convingătoare și mai la îndemână sursă de frumusețe în viață. Protagoniștii acestui concert au plimbat în fața ochilor spectatorilor tablouri spectaculoase sau tandre, impozante sau prietenoase, majoritatea translatări ale miracolului naturii în armonii muzicale pentru a aminti publicului că natura poate fi pe cât de frumoasă, pe atât de fragilă. Vedetele ultimelei seri au fost Ion Bogdan Ștefănescu, Andreea Novac, Hector Lopez și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu sub bagheta dirijorului Constantin Grigore

Pe tot parcursul festivalului a avut loc o expoziție de arte vizuale într-un camion MAN.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu, cu suma de 180.000. Obiectivul său este promovarea la nivel național și internațional a excelenței Sibiene și promovarea muzicii clasice în randul publicului.

Festivalul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Comisia Națională a României pentru UNESCO a inclus a XI-a ediție a Festivalului Classics for Pleasure între manifestările prilejuite de Programul aniversar “România și UNESCO, arc peste timp – 65 de ani de la aderare.

Etichete:

Recomandam sa citesti si