fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

UPDATE: Persoane coborâte pe corzi după ce telescaunul de la Arena Paltoș s-a defectat

UPDATE: Administratorul resortului Arena Platoș a explicat cum s-a petrecut incidentul de astăzi dimineață, de la telescaun. Acesta spune că nu a fost vorba de o defecțiune și că totul s-a întâmplat din cauza a doi turiști.

„În urma îmbarcării a 2 turiști nepracticanți ai sporturilor de iarnă, s-a produs un balans lateral ce a determinat ieșirea de pe o rolă a cablului tractor. Sistemul de siguranță a functionat prompt și a oprit instantaneu funcționarea instalației. Întrucât repoziționarea cablului pe rolă este o operațiune de durată, s-a decis evacuarea turiștilor de pe instalație cu echipamentul de salvare din dotare, cu personal instruit. 5 turiști au fost coborâți de la înălțime mică prin intermediul unei scări, 5 au fost coborâți în rapel iar in cazul ultimilor 3 s-a reușit pornirea la viteză de revizie a instalației fiind aduși in siguranță la zona de debarcare. Nu a fost o defecțiune. La operațiune au contribuit 3 angajați ai Arenei Platoș și 3 ai Serviciului Public de Salvamont”, a transmis adminustratorul.

Știre inițială: Telescaunul de la Arena Platoș s-a defectat în cursul zilei de astăzi și a fost nevoie de evacuarea de urgență a turiștilor aflați pe cablu, transmit reprezentanții Salvamont Sibiu.

Opt Persoane aflate în telescaun au fost coborate pe corzi 8 până la remedierea provizorie a defectului. În aceste momente instalația este oprită acum pentru revizie. Nu s-au înregistrat alte probleme, spun salvamontiștii.

Etichete:

Recomandam sa citesti si