fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Timp Liber

Pe 25 iunie, orașul Agnita vă invită la ”Picnic muzical în Pădurea Steinburg”

”Picnic muzical în Pădurea Steinburg”, ajuns la a doua ediție în acest an, va avea loc în orașul Agnita, duminică, 25 iunie 2023. Într-un cadru natural unic, un loc cu o poveste aparte, unde ne propunem să creăm o zonă de reactivare comunitară, poienița din Steinburg își așteaptă din nou oaspeții, începând cu ora 12.00. Vă invităm să vă bucurați de un spectacol deosebit, pentru toate gusturile, la care vor fi prezenți și producători locali pentru că autenticul reprezintă identitatea noastră culturală.

Prima parte a zilei este dedicată tradițiilor și obiceiurilor zonei noastre, spectacol realizat de formațiile Casei de Cultură ”Ilarion Cocișiu” din Agnita. Invitații noștri din Sibiu, elevii Școlii de Arte și Meserii Ilie Micu vă vor încânta cu un repertoriu deosebit, iar Iannis Marușcă va veni tot din Sibiu să ne ofere un recital de vioară. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de grupul de chitariști ”Zâmbete și acorduri„ din comuna Sadu.

A doua parte a picnicului nostru muzical va fi dedicată muzicii pentru copii din filmul românesc, un concert vocal-simfonic oferit de Filarmonica de Stat Sibiu și de Corul de copii și tineret ”Symbol – Jean-Lupu”. Spectacolul va începe la ora 18.00.

„Proiectul este unic prin concept, prin orchestraţii ce pot fi ascultate în premieră absolută şi doreşte să readucă în faţa spectatorului muzica românească de film dedicată copiilor. Venim cu acest repertoriu din dorinţa de a deschide apetitul tinerelor generaţii pentru muzica românească, iar pentru celelalte categorii de vârstă va fi un prilej de evadare în copilărie şi, totodată, de savurare a muzicii bune”, au transmis reprezentanții Filarmonicii de Stat Sibiu.

De-a lungul anilor, în pădurea Steinburg au avut loc concrete de fanfară, iar anul acesta se implinesc 160 de ani de istorie muzicală la Agnita: 1863 – 2023, eveniment marcat la începutul lunii iunie, în cadrul unei sesiuni de informare – ”Fanfare de-altădat’ renasc în parcuri”, parte a proiectului “Rendez-vous aux jardins”.

”Poienița Steinburg a reprezentat un loc aparte pentru generații de agnițeni, iar prin intermediul acestor evenimente ne propunem să readucem Steinburgul la viață, să îl redăm comunității cu nostalgia de altădată. De asemenea, parte din proiectul nostru – educație prin cultură, Filarmonica de Stat Sibiu oferă copiiilor șansa de a se familiariza cu muzica simfonică, noi având, de altfel, și două serii de concrete educative, anul trecut, la Agnita. Vă invit să fiți parte a acestui eveniment unic, pe care agnițenii îl oferă cu drag tuturor celor care își doresc momente unice, petrecute în natură”, a declarant Schiau-Gull Alin-Ciprian, primarul orașului Agnita.

„Acest eveniment oferă și în acest an o experiență autentică  a specificului zonei Agnitei și Văii Hârtibaciului pentru publicul participant, experiență la reușita căreia contribuie și doi dintre ambasadorii culturali ai județului nostru – Filarmonica de Stat Sibiu și Școala de Arte și Meserii Ilie Micu, alături de alți artiști minunați, totul într-un cadru natural aparte. Este ocazia perfectă pentru ca sibienii și nu numai, să se bucure de natură, muzică bună, gastronomie, toate oferite cu drag de către organizatorii atent îndrumați de către domnul primar Alin-Ciprian Schiau-Gull.”, transmite Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Proiectul ”Picnic muzical în pădurea Steinburg” este derulat de Casa de Cultură ”Ilarion Cocișiu” Agnita, cu sprijinul Primăriei orașului Agnita, fiind un eveniment cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu, în cadrul agendei pentru cultură 2023.

Pe 25 iunie, orașul Agnita vă invită la ”Picnic muzical în Pădurea Steinburg”

 

Pe 25 iunie, orașul Agnita vă invită la ”Picnic muzical în Pădurea Steinburg”Pe 25 iunie, orașul Agnita vă invită la ”Picnic muzical în Pădurea Steinburg”