fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Pasajul pietonal Șaguna s-a redeschis de astăzi circulației pietonale

„Redeschidem de astăzi pasajul subteran Șaguna pentru a facilita pietonilor traversarea Pieței Unirii în condiții de siguranță. Am luat această decizie în contextul în care lucrările la interior sunt, în cea mai mare parte, finalizate, iar la exterior se va putea lucra fără a afecta circulația din pasaj. Ne apropiem astfel de încheierea unui proiect care a presupus lucrări ample, nefiind o simplă cosmetizare.”  (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

 

Proiectul a presupus lucrări ample, această cale pietonală importantă fiind practic înnoită complet. Structura pasajului, rețeaua de preluare a apei de ploaie, scările de acces, pardoseala și placajele pereților au fost complet refăcute. Pasajul are acum și un iluminat nou, de tip LED, inclusiv arhitectural. Acesta este supravegheat video, camerele fiind conectate la dispeceratul Poliției Locale în scopul descurajării, dar și sancționării eventualelor și nedoritelor acte de vandalism.

 

O amenajare deosebită în interiorul pasajului este video wall-ul cu o lungime de 18 metri, protejat cu sticlă securizată echipată cu sistem antiefracție. Nu mai puțin de 45 de ecrane de 55” alcătuiesc un spațiu generos și modern de afișaj, atât pentru informare publică, cât și pentru estetică. În această primă fază, până la finalizarea completă a lucrărilor, pe ecrane se vor afișa informații utile pentru relația cetățenilor cu Primăria, precum și imagini din oraș care să facă trecerea prin pasaj plăcută ochiului. După ce și exteriorul pasajului va fi gata, ecranele vor deveni o adevărată sursă de informare pentru sibieni cu privire la evenimentele care au loc în oraș, dar și la proiectele importante pe care administrația locală le desfășoară.

 

La exteriorul pasajului urmează să se finalizeze lucrările, imediat ce temperaturile nu mai coboară sub 5 grade, inclusiv noaptea. Au mai rămas de executat lucrări de placare a zidurilor și montarea lămpilor de iluminat arhitectural. La final, se va instala de-a lungul scărilor o platformă liftantă pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Etichete:

Recomandam sa citesti si