Parteneriat pentru reabilitarea clădirii istorice a Colegiului Național ”Samuel von Brukenthal”
Primăria Sibiu va solicita fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea clădirii în care funcționează Colegiul Naţional ”Samuel von Brukenthal”. Proiectul va fi depus în parteneriat cu Parohia Evanghelică C.A. Sibiu (proprietara imobilului) și Colegiul Naţional ”Samuel von Brukenthal”. Valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 33.459.060 de lei (inclusiv TVA).
Doar Primăria contribuie financiar
Primăria Sibiu, ca lider de parteneriat, este singura care va contribui financiar la implementarea proiectului, contribuțiile celorlalți parteneri fiind zero. Valoarea contribuţiei UAT Sibiu la totalul cheltuielilor eligibile va fi de 24.841.500 lei, iar valoarea contribuţiei la totalul cheltuielilor neeligibile va fi de 9.846.211,21 lei.
Consilierii locali vor aproba, în ședința ordinară din 29 august, atât încheierea acordului de parteneriat, cât și documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea clădirii Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de desfăşurare a activităţilor educaţionale”, proiecte iniţiate de primarul Astrid Cora Fodor. Fondurile europene nerambursabile vor fi solicitate în cadrul Programului “Regiunea Centru: Prioritatea 6 – O regiune educată , Acţiunea 6.1 Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii și învăţământului obligatoriu, Intervenţia 6.1.2. Învăţământul primar și secundar.
Consolidare și restaurare
Parohia Evanghelică C.A. Sibiu, prin SC MODUL 28BA SRL, a întocmit documentaţia tehnică necesară depunerii spre finanţare a proiectului. Prin realizarea acestei investiţii, se urmărește consolidarea, restaurarea unei clădiri înscrise pe Lista Monumentelor Istorice în grupa valorică A și refuncţionalizarea acestuia în vederea asigurării unui mediu propice pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale.
Proiectul include repararea elementelor structurale degradate, hidroizolarea clădirii, restaurarea sau conservarea, după caz, a componentelor artistice, restaurarea ferestrelor, precum şi recondiţionarea a aproximativ 10% din acestea cu unele performante energetice, termoizolarea mansardei şi a planşeului peste etajul 2, reabilitarea instalaţiei electrice, a celei sanitare, instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei termice, asigurarea unor echipamente edilitare la standarde contemporane de calitate, reabilitarea învelitorii şi înlocuirea întregului sistem de captare a apelor pluviale, reabilitarea faţadei şi extinderea funcţională a mansardei. De asemenea, clădirea va fi adaptată la cerinţele de securitate la incendiu prin realizarea a două case de scară închise, care străbat pe verticală întreaga clădire, cu evacuare direct în exterior, ignifugarea întregii şarpante, precum şi folosirea de materiale şi uși rezistente la foc.