fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Sănătate

Parteneriat inedit la ULBS

Parteneriat unic la ULBS

Facultatea de Medicină din Sibiu a început o colaborare inedită cu Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere și Arte din Sibiu, datorită unui proiect, unde participă studenții celor două facultăți. Scopul proiectului este punerea în scenă a unor situații din viața reală. Sunt organizate seminarii comune, unde studenții de la actorie joacă rolul unor pacienți cu anumite simptome, care trebuie tratate de studenții mediciniști (astfel, viitorii medici își pun în practică teoria învățată la disciplina Semiologie chirurgicalã)

„Din punctul de vedere al Facultății de Medicină, apariția pandemiei a fost extrem de greu tolerată de studenți și de cadrele didactice. În general, specialitățile practice (unde învață studenții aflați în anul IV) se desfășoară la patul pacientului, studentul trebuie să ia legătura direct cu bolnavul pentru a putea pune un diagnostic. În urma unei discuții pe care am avut-o cu decanul Facultății de Medicină, Radu Fleacă, s-a născut ideea unei posibile colaborări cu Facultatea de Litere și Arte. Astfel, studenții noștri au aplicat teoria învățată avându-i ca model pe studenții de la actorie. Noi am observat că această colaborare este benefică pentru ambele facultăți. Studenții noștri au fost foarte încântați de această metodă de a consulta pacienții.”, a declarat medicul Ciprian Tănăsescu, conf. univ. dr. în cadrul Facultății de Medicină.

Aceast tip de colaborare este unic în țară

„Consider că este un proiect cu totul aparte, care ajută atât studenții la Medicină să își poată face practica, dar și pentru studenții noștri care se pun în piela unui personaj cu o anumită simptomatologie. Este foarte frumoasă inițiativa Facultății de Medicină, iar Facultatea de Litere și Arte prin Departamentul de Artă Teatrală a fost foarte deschisă și ne bucurăm foarte mult de această colaborare.”, este mesajul transmis de Florin Coșuleț, prodecanul Facultății de Litere și Arte.

Etichete:

Recomandam sa citesti si