fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Parteneriat de colaborare semnat între CCIA Sibiu și Camera Binațională România-Peru din Lima

În cursul săptămânii care s-a încheiat, la Sibiu a avut loc un eveniment important pentru relațiile comerciale dintre România și Peru, respectiv semnarea protocolului de parteneriat între C.C.I.A. Sibiu și Camera Binațională România-Peru din orasul Lima. Evenimentul a avut loc în prezența Excelenței Sale d-l. Ambasador Felix Denegri Boza, Ambasador al Republicii Peru în România și cu sprijinul Excelenței Sale D-na. Ambasador Camelia  Ion-Radu, Ambasador al României în statele Peru, Bolivia și Ecuador.

Simultan, Camera de Comerț Bilaterală România-Peru din Lima, reprezentantă de d-l. Paul Georgian Turcu, a făcut primul pas prin invitarea în perioada 24-30 Iunie a reprezentanților regiunii Lambayeque în România, în persoana d-lui Guvernator regional d-l. Jorge Luis Perez Flores, însoțit de d-l. Carlos Eduardo Orbegoso Salazar – Director regional de transport și comunicații și d-l Renzo Aldo Carrilor Gonzales – Director executiv Promovare Agrară a Managementului Agriculturii Regionale

A fost prezentată strategia de dezvoltare a regiunii Lambayeque de către d-l. Guvernator cu proiecte si oportunitati concrete de investiții (parc industrial, parc eolian, investiții în zona minieră, investiții în industria chimică, parc tehnologic, rută logistică de cale ferată interregională, spital regional, servicii tehnologice – cloud-ul regional) și au fost identificate companii care pot sprijini cu echipamente produse în România sau care pot investi în proiectele PPP din Republica Peru. Delegația, cu sprijinul părtilor bilaterale implicate, a prospectat compania de tractoare românesti IRUM de la Reghin și compania Astra Vagoane Călători de la Arad, analizând posibilitatea de implementare în sistemul regional de transport din Peru a produselor românesti și au avut și alte întalniri bilaterale.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu sprijină și va sprijini relatiile bilaterale și identificarea de oportunităti reale și concrete pentru companiile cu capital românesc. Considerăm ca astfel de actiuni de diplomație economică în sprijinul economiei românești sunt benefice și de impact și suntem convinși că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Mulțumim pe această cale tuturor partenerilor, membrilor și colaboratorilor care au facut posibilă această actiune de succes pentru mediului de afaceri, inclusiv Asociației de Geopolitică Ion Conea repezentată de d-l Vasile Similean, fondator și Presedinte al asociației!