fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Părintele Necula a binecuvântat Tărâmul Tuberozelor

De șapte ani, comuna Hoghilag a devenit Tărâmul Tuberozelor. Tradiția cultivării florilor regale i-a dus renumele dincolo de granițele României.
Sărbătoarea Tuberozelor, organizată la fiecare început de august, de primarul Nicolae Lazăr, aduce la Hoghilag mii de turiști. Festivalul nu se rezumă la vânzarea miilor de tuberoze cultivate în grădinile sătenilor, ci împletește armonios momente artistice, lansări de carte, expoziții, ateliere de creație și un târg al producătorilor locali din Hoghilag, Valchid și Prod.

Ediția din acest an a avut un invitat cu totul special: Părintele Constantin Necula. Pentru că Sărbătoarea Tuberozelor nu este doar despre flori, ci mai ales despre suflet. Duminică, 7 august, biserica evanghelică din Hoghilag a fost arhiplină. Localnicii și oaspeții lor au ascultat, mai bine de o oră, cuvântul de învățătură rostit de Părintele Constantin Necula, despre Schimbarea la față a Domnului/ Sărbătoarea Luminii. Orator desăvârșit, Părintele Necula a reușit să atingă sufletele tuturor. Cei care l-au ascultat au așteptat apoi, zeci de minute, să se fotografieze cu el și să obțină un autograf.

Părintele Necula a binecuvântat Tărâmul Tuberozelor    Părintele Necula a binecuvântat Tărâmul Tuberozelor
Părintele Necula este un prieten al comunității din Hoghilag, pe care a vizitat-o în mai multe rânduri. Impresionat de grija pe care primarul Nicolae Lazăr o poartă copiilor din familiile sărace ale comunei, construind grădinițe și școli inteligente, Părintele Necula a acceptat cu mare drag invitația la Sărbătoarea Tuberozelor.

Etichete:

Recomandam sa citesti si