fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Palatul Brukenthal, gazda expoziția ”Pe urmele lui Darwin. Expunerea evoluției”

Expoziția ”Pe urmele lui Darwin. Expunerea evoluției” este realizată de dr. Liviu R. Pripon, cercetător independent, în colaborare cu domnul dr. Adrian Luca, curator din partea Muzeului Național Brukenthal. Expoziția cuprinde fotografii realizate de dr. Liviu R. Pripon și biolog Valentin A. Kiss, reprezentând peste 50 de imagini dintre care 18 imagini sunt expuse individual. Totodată, vor fi expuse lucrări ale artistei drd. Mădălina Surducan și un material realizat de drd. Carla Culda, colaborator în demersul științific al expoziției. Expoziția cuprinde fotografii, instalații foto-video, pictură, dar și o serie de materiale informative referitoare la câteva grupe unitare de animale care reflectă în ansamblul lor procesul evoluției.

Palatul Brukenthal, gazda expoziția ”Pe urmele lui Darwin. Expunerea evoluției”Expoziţia: Pe urmele lui Darwin. Expunerea evoluției

Locul de desfăşurare: Palatul Brukenthal, Sala 79, Piața Mare, Nr. 5, Sibiu

Durata: 11 iunie – 15 iulie 2022

Vernisaj: 11 iunie 2022, orele 13.00

Curator: Adrian Luca, curator Muzeul Național Brukenthal

Organizator partener: Liviu Pripon, cercetător independent

Text oferit de curatorul expoziţiei:

Expoziția face parte dintr-un proiect interdisciplinar, care pune împreună știința și arta, prin hibridizarea dintre experiența estetică și discursul științific și își propune să plaseze simetric lucrări de artă în raport cu imagini care reflectă modul particular de evoluție al animalelor răspândite în Arhipelagul Galapagos. Nu doar specificul exponatelor, dar însăși implicarea în egală măsură a actanților umani din cele două domenii vine să construiască această hibridizare. Expoziția nu intenționează să substituie experiența din natură ci să o completeze. Pe de altă parte, cunoscând dinainte speciile și particularitățile lor, turistul știe ce trebuie să vadă în probabilitatea unei vizite în Galapagos. Expoziția prezintă un număr cuprinzător de specii întâlnite în Galapagos care oferă cadru pentru cunoașterea evoluției, iar modul lor de expunere oferă o ambianță ofertantă pentru experiența estetică.

Etichete:

Recomandam sa citesti si